vergezichtEen dagje om erin te komen, hadden de uitzetters beloofd. Bedoelden ze om te wennen aan de schitterende omgeving? Dan is dat prima gelukt. We hebben wel vaker prachtige vergezichten gezien tijdens de Tulpenrallye, maar die van vandaag waren van uitzonderlijke kwaliteit. Het was natuurlijk ook wel heel mooi weer. En wat een fantastische rallyweggetjes hadden Jan en Erwin Berkhof gevonden! Zowel in Italie, Zwitserland als Frankrijk. En hoeveel hairpins heb je geteld? Of was de routeconstructie bedoeld om erin te komen? Voor sommigen viel dat nog mee, maar ik heb ook al een aantal mensen horen spreken van een slagveld. Dat belooft wat voor de komende dagen.

Hoe dan ook, een klassement zal er op deze manier wel komen. Met pijlen die net óm het hoekje beginnen, een weggepoetst weggetje tijdens het nemen van een flinke set hairpins, een weg in de grensbenadering die verborgen ligt onder een kaarttekst, een regularity met twee snelheidstabellen. Goed gevonden allemaal! Of was de gemiddelde snelheid zo laag dat de bestuurders het rustig aan konden doen? Nou nee, er moest stevig doorgetrapt worden om tijdig bij de TC’s te zijn. Volgens mij zijn er al flink wat tijdstrafpunten uitgedeeld. Kortom, wie nu nog niet gewend is aan de ingredienten van deze Tulp, heeft nog zes dagen. Om nog meer te genieten van zon, bergen, dalen, stuurweggetjes, uitzichten en alles eromheen. Morgen naar Besançon. Ben benieuwd naar de moeilijkheidsgraad!

Fred Hak

Posted in Nieuwsitem

Laatste artikelen
 •  
  Tulpenrallye Proloog

  Op zaterdag 22 april wordt de Tulpenrallye Proloog gehouden bij Athlon, Veluwezoom 4 in Almere. Naast de conformiteitskeuring van de deelnemende auto’s en de documenten controle voor de beide leden van de equipe, rijden alle deelnemers deze dag de Athlon TulpenrallyeSprint en zijn er diverse leuke activiteiten bij Athlon.

  Read More...

 •  
  De Tulip 64 GMT

  Ter ere van de 64e editie van de Tulpenrallye introduceert het Amsterdamse horlogemerk Fromanteel dit jaar een nieuw limited edition horloge: de Tulip 64 GMT.

  Read More...

 •  
  Fromanteel: Official Time Partner 64e Tulpenrallye

  Voor het vijfde jaar op rij zal het Amsterdamse horlogemerk Fromanteel een speciaal limited edition horloge ontwerpen voor de Tulpenrallye.

  Read More...