Schermafbeelding 2015-05-18 om 16.58.24Dat was hem dan, de 62e Tulpenrallye. Een absolute uitdaging voor mens en machine. De meeste auto’s hebben de finish weer gehaald. De bestuurders hebben spierpijn in al hun ledematen en de navigatoren moeten hun hersens weer op orde zien te krijgen. Maar wat was het leuk! Ongelofelijk mooie routes, uitdagende kaartleesconstructies, een uiterst verrassende (en niet voor iedereen even geslaagde) slotdag, meestal lekker weer en gezellige barpraat ’s avonds. Dat nemen ze ons niet meer af! Nog even twee dingen rechtzetten: In mijn blog over Dag 2 (Absolute beginners) heb ik het gehad over twee equipes van de familie van Winden. In werkelijkheid stonden ze met drie auto’s aan de start, want ook Frans van Winden en Thea van der Ende reden mee, in een schitterende Rolls Royce Silver Cloud. In de familiestrijd eindigden zij op een keurige derde plaats. En ten tweede: Tot mijn verbazing stond zaterdagavond tijdens het slotdiner in Huis ter Duin ineens mijn naam bij de overige prijswinnaars. Als oudste navigator! Nu ben ik natuurlijk niet zo piep meer, al schatten mensen mij vaak wat jonger dan mijn werkelijke leeftijd. Maar op een lijstje van de organisatie stond achter mijn geboortejaar 1925 en dat hebben ze echt verkeerd ingeschat! Dan zou ik nu 90 zijn, zo zie ik er toch nog niet uit, hoop ik? Ook die prijs ging dus aan mijn neus voorbij, net als de dagprijs op vrijdag, die we misten op zeven seconden…

Dank aan de hele organisatie, de uitzetters, de controle-wegzetters, de marshalls, de serviceploegen, de controle-ophalers, de rekenkamer en de sponsors! Binnenkort een artikel in Het Automobiel, waarin ik een paar specifieke deelnemers volg, een reportage in Corsa Italia met aandacht voor de Italiaanse auto’s en een verslag op de website van Octane. Graag tot volgend jaar!

Fred Hak

Posted in Nieuwsitem

Laatste artikelen
 •  
  Tulpenrallye Proloog

  Op zaterdag 22 april wordt de Tulpenrallye Proloog gehouden bij Athlon, Veluwezoom 4 in Almere. Naast de conformiteitskeuring van de deelnemende auto’s en de documenten controle voor de beide leden van de equipe, rijden alle deelnemers deze dag de Athlon TulpenrallyeSprint en zijn er diverse leuke activiteiten bij Athlon.

  Read More...

 •  
  De Tulip 64 GMT

  Ter ere van de 64e editie van de Tulpenrallye introduceert het Amsterdamse horlogemerk Fromanteel dit jaar een nieuw limited edition horloge: de Tulip 64 GMT.

  Read More...

 •  
  Fromanteel: Official Time Partner 64e Tulpenrallye

  Voor het vijfde jaar op rij zal het Amsterdamse horlogemerk Fromanteel een speciaal limited edition horloge ontwerpen voor de Tulpenrallye.

  Read More...