vergezichtEen dagje om erin te komen, hadden de uitzetters beloofd. Bedoelden ze om te wennen aan de schitterende omgeving? Dan is dat prima gelukt. We hebben wel vaker prachtige vergezichten gezien tijdens de Tulpenrallye, maar die van vandaag waren van uitzonderlijke kwaliteit. Het was natuurlijk ook wel heel mooi weer. En wat een fantastische rallyweggetjes hadden Jan en Erwin Berkhof gevonden! Zowel in Italie, Zwitserland als Frankrijk. En hoeveel hairpins heb je geteld? Of was de routeconstructie bedoeld om erin te komen? Voor sommigen viel dat nog mee, maar ik heb ook al een aantal mensen horen spreken van een slagveld. Dat belooft wat voor de komende dagen.

Hoe dan ook, een klassement zal er op deze manier wel komen. Met pijlen die net óm het hoekje beginnen, een weggepoetst weggetje tijdens het nemen van een flinke set hairpins, een weg in de grensbenadering die verborgen ligt onder een kaarttekst, een regularity met twee snelheidstabellen. Goed gevonden allemaal! Of was de gemiddelde snelheid zo laag dat de bestuurders het rustig aan konden doen? Nou nee, er moest stevig doorgetrapt worden om tijdig bij de TC’s te zijn. Volgens mij zijn er al flink wat tijdstrafpunten uitgedeeld. Kortom, wie nu nog niet gewend is aan de ingredienten van deze Tulp, heeft nog zes dagen. Om nog meer te genieten van zon, bergen, dalen, stuurweggetjes, uitzichten en alles eromheen. Morgen naar Besançon. Ben benieuwd naar de moeilijkheidsgraad!

Fred Hak

Posted in Nieuwsitem

Laatste artikelen
 •  
  Pim Brunet de Rochebrune overleden

  Op woensdag 12 december 2018 is Pim overleden. Pim was een bijzonder trouwe deelnemer aan de Tulpenrallye en eerder dit jaar, voor de start van de 65e editie, was hij een van de deelnemers op het podium met 20 Tulpenrallye deelnames.

  Read More...

 •  
  Inschrijvingen 65e Tulpenrallye

  De inschrijving voor de 65e Tulpenrallye is alleen op uitnodiging. De registratie is geopend vanaf 28 oktober 2017 (10:00 uur) en is alleen mogelijk via de website. De initiële inschrijving sluit op 2 november 2017 (20:00 uur.). Het maximale aantal equipes dat wordt toegelaten is vastgesteld op 200.

  Read More...

 •  
  Bestuur Stichting Tulpenrallye

  Ons bestuurslid Jan de Beus heeft besloten om een stap terug te doen uit het bestuur van de Stichting Tulpenrallye. Wij willen Jan bijzonder hartelijk bedanken voor al het werk dat hij in de meer dan 40 jaar dat hij betrokken was bij de organisatie van de Tulpenrallye heeft verzet en zijn passie en energie waarmee vele nieuwe aspecten van de Tulpenrallye zijn gerealiseerd.

  Read More...