Schermafbeelding 2015-05-18 om 16.58.24Dat was hem dan, de 62e Tulpenrallye. Een absolute uitdaging voor mens en machine. De meeste auto’s hebben de finish weer gehaald. De bestuurders hebben spierpijn in al hun ledematen en de navigatoren moeten hun hersens weer op orde zien te krijgen. Maar wat was het leuk! Ongelofelijk mooie routes, uitdagende kaartleesconstructies, een uiterst verrassende (en niet voor iedereen even geslaagde) slotdag, meestal lekker weer en gezellige barpraat ’s avonds. Dat nemen ze ons niet meer af! Nog even twee dingen rechtzetten: In mijn blog over Dag 2 (Absolute beginners) heb ik het gehad over twee equipes van de familie van Winden. In werkelijkheid stonden ze met drie auto’s aan de start, want ook Frans van Winden en Thea van der Ende reden mee, in een schitterende Rolls Royce Silver Cloud. In de familiestrijd eindigden zij op een keurige derde plaats. En ten tweede: Tot mijn verbazing stond zaterdagavond tijdens het slotdiner in Huis ter Duin ineens mijn naam bij de overige prijswinnaars. Als oudste navigator! Nu ben ik natuurlijk niet zo piep meer, al schatten mensen mij vaak wat jonger dan mijn werkelijke leeftijd. Maar op een lijstje van de organisatie stond achter mijn geboortejaar 1925 en dat hebben ze echt verkeerd ingeschat! Dan zou ik nu 90 zijn, zo zie ik er toch nog niet uit, hoop ik? Ook die prijs ging dus aan mijn neus voorbij, net als de dagprijs op vrijdag, die we misten op zeven seconden…

Dank aan de hele organisatie, de uitzetters, de controle-wegzetters, de marshalls, de serviceploegen, de controle-ophalers, de rekenkamer en de sponsors! Binnenkort een artikel in Het Automobiel, waarin ik een paar specifieke deelnemers volg, een reportage in Corsa Italia met aandacht voor de Italiaanse auto’s en een verslag op de website van Octane. Graag tot volgend jaar!

Fred Hak

Posted in Nieuwsitem

Laatste artikelen
 •  
  Pim Brunet de Rochebrune overleden

  Op woensdag 12 december 2018 is Pim overleden. Pim was een bijzonder trouwe deelnemer aan de Tulpenrallye en eerder dit jaar, voor de start van de 65e editie, was hij een van de deelnemers op het podium met 20 Tulpenrallye deelnames.

  Read More...

 •  
  Inschrijvingen 65e Tulpenrallye

  De inschrijving voor de 65e Tulpenrallye is alleen op uitnodiging. De registratie is geopend vanaf 28 oktober 2017 (10:00 uur) en is alleen mogelijk via de website. De initiële inschrijving sluit op 2 november 2017 (20:00 uur.). Het maximale aantal equipes dat wordt toegelaten is vastgesteld op 200.

  Read More...

 •  
  Bestuur Stichting Tulpenrallye

  Ons bestuurslid Jan de Beus heeft besloten om een stap terug te doen uit het bestuur van de Stichting Tulpenrallye. Wij willen Jan bijzonder hartelijk bedanken voor al het werk dat hij in de meer dan 40 jaar dat hij betrokken was bij de organisatie van de Tulpenrallye heeft verzet en zijn passie en energie waarmee vele nieuwe aspecten van de Tulpenrallye zijn gerealiseerd.

  Read More...