KeesOp maandag 19 oktober is Kees Stoel op 83 jarige leeftijd overleden. Kees is vanaf de 28e (1979) tot de 59e Tulpenrallye (2012) voorzitter van de Tulpenrallye organisatie geweest en was ook de laatste jaren nog steeds bijzonder nauw betrokken bij de organisatie als erevoorzitter. In 2007 werd Kees benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienste voor de Tulpenrallye en de autosport in het algemeen.

De Amersfoorste Motor- en Automobiel Club, A.M.A.C. nam onder leiding van Kees in 1979 de organisatie van de op dat moment noodlijdende Tulpenrallye over. In de volgende jaren groeide de populariteit van de Tulpenrallye onder de deelnemers, sponsoren en publiek. Zowel internationale als Kees2nationale rally iconen als Stig Andervang, Bror Danielsson, John Bosch, Erwin Doctor en Renger Guliker streden op de proeven rond Barneveld met meer dan 100.000 toeschouwers langs de route.

Begin jaren ’90 nam de organisatie gedreven door Kees een grote stap en transformeerde de Tulpenrallye gefaseerd van een snelheidswedstrijd voor moderne auto’s naar een regelmatigheidsrally voor klassieke auto’s. Het nieuwe format dat teruggreep naar het concept van de oorspronkelijke Tulpenrallye’s uit de jaren vijftig en zestig bleek een groot succes.

In de volgende jaren groeide de Tulpenrallye uit tot één van de grootste en meest toonaangevende regelmatigheidsrally’s voor klassieke auto’s in Europa.

Kees is de drijvende kracht geweest achter de succesvolle ontwikkeling van de Tulpenrallye in de laatste decennia. Binnen het organisatiecomité zullen wij Kees enorm missen als toegewijd bestuurder, rechtvaardig wedstrijdleider, levensgenieter en vriend.

Wij wensen zijn vrouw Eva, zijn familie en zijn vele vrienden en bekenden heel veel sterkte met dit verlies.

Stichting Evenementen AMAC
Bestuur

Posted in Nieuwsitem

Laatste artikelen
 •  
  Route de Turini 6 mei 2018

  Deelnemers aan de 65e Tulpenrallye kunnen op zondag 6 mei de Route de Turini rijden.

  Read More...

 •  
  Voorlopig deelnemerslijst

  Er zijn de afgelopen week meer dan 300 accounts geopend en het RallyOffice heeft inmiddels veel meer complete inschrijvingen ontvangen dan het aantal beschikbare startplaatsen. Op basis van deze inschrijvingen en lotingsysteem zijn de voorlopige deelnemerslijsten per klasse beschikbaar:

  Read More...

 •  
  Inschrijvingen 65e Tulpenrallye

  De inschrijving voor de 65e Tulpenrallye is alleen op uitnodiging. De registratie is geopend vanaf 28 oktober 2017 (10:00 uur) en is alleen mogelijk via de website. De initiële inschrijving sluit op 2 november 2017 (20:00 uur.). Het maximale aantal equipes dat wordt toegelaten is vastgesteld op 200.

  Read More...