Tulpenrallye Nieuwsbrief 2021 #15 


View this email in your browser

Beste Rallyvrienden,

De 67e Tulpenrallye zit er weer op! Maar liefst 29 maanden na de voorgaande editie in mei 2019 zijn wij gestart in Bordeaux. Het was voor iedereen een bijzondere rally. Zo was het daglicht aanzienlijk korter en hadden wij mondkapjes en QR-codes paraat. Wij besloten om de startvolgorde zo aan te passen dat alleen de Sporting en Expert laat op de dag in het donker reed. Soms werd de starttijd verkort door twee equipes in dezelfde minuut te starten. Voor Marshalls op de TC’s en bij testjes was het deze rally flink frisser dan in mei.
 
De stemming zat er vanaf het eerste moment van deze Tulpenrallye direct goed in. Bijna alle deelnemers hadden zich ingeschreven voor de Route de la Tulipe des Châteaux.
 
Natuurlijk hebben wij geleerd van deze Tulpenrallye en nemen wij de verbeterpunten uit de evaluatie mee naar de volgende rally. Vrijwilligers, partners, sponsors, organisatie en deelnemers hebben er samen een prachtige week van gemaakt. Wij kijken uit naar de 68e Tulpenrallye, van 8 tot en met 14 mei 2022.

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité 67e Tulpenrallye

Terugblik 67e Tulpenrallye

Van veel deelnemers, partners en sponsors hebben wij teruggekoppeld gekregen dat de 67e Tulpenrallye misschien wel de mooiste Tulpenrallye in jaren was. De eerste twee dagen zijn de deelnemers in het stille zuidwest Frankrijk nauwelijks een tegenligger tegengekomen! En met een halve dag regen was het weer ook in ons voordeel. De route was afwisselend en mooi, maar ook soms zwaar en uitdagend. Vooral vanuit de Vintage klasse hoorden wij dat de dagen te lang waren.
 
De afgelopen periode werd vooral gekleurd door het corona virus. Tijdens de Tulpenrallye waren de beperkingen en nadelen daarvan zeer beperkt. Bij ons evenement waren helaas ook wat pechvogels. Een aantal schadegevallen, sommige van flinke omvang, hebben de week voor individuele deelnemers verpest. Ook is een enkeling wegens ziekte naar huis vertrokken.
 
Uit de reacties valt op te maken dat de zichtbaarheid van de organisatie sterk is verbeterd. Een punt van aandacht blijft de snelheid van de uitslag op een aantal rally dagen.
 
Het slotfeest was met 500 gasten zeer druk bezocht en was zeer geslaagd. Dat wij allemaal in één zaal konden eten en feestvieren heeft hier zeker aan bijgedragen. Detron trakteerde ons bij de borrel op volkszanger Alex. ’s Avonds klom zangeres Corolina Dijkhuizen tijdens het zingen van “Simply the Best” op het dak van de rode Ford Escort om de winnaars Bart den Hartog en Harm Lambrechts toe te zingen. Na de huldiging volgde een daverend optreden van Carolina in de feestzaal.
 
Met de finish, het diner en het feest bij Chateau St. Gerlach kwam deze schitterende editie van ’s lands oudste en grootste historische rally tot een einde. Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagd evenement. Wij houden het sterke gevoel dat alle betrokkenen toe waren aan deze rally, het was een fantastische week met veel plezier en gezelligheid.

Uitlegkaarten 67e Tulpenrallye

Sinds enkele edities worden de uitlegkaarten niet meer achterin het routeboek van de volgende dag opgenomen. Ze worden gepubliceerd in de Tulpenrallye app. Voor deelnemers die de route nog eens op papier willen bestuderen is er dit jaar op verzoek een papieren versie van de uitlegkaarten beschikbaar. De uitgifte ervan is voorbehouden aan deelnemers en één exemplaar per equipe. Indien je deze wilt ontvangen, stuur dan uiterlijk 7 november 2021 een email aan rallyoffice@tulpenrallye.nl met onderwerp “papieren versie uitlegkaarten 2021” voorzien van naam en equipe nummer.

Inschrijving 68e TulpenrallyeDe inschrijving voor de 68e Tulpenrallye start op zondag 14 november 2021 om 10.00 uur. Dit is een andere datum en dag dan wij eerder hebben gecommuniceerd! Op 12 november zal de persoonlijke uitnodiging om in te schrijven per mail worden verzonden. Op dat moment staat ook het concept-reglement voor de 68e Tulpenrallye online.


Foto’s en video’s van de 67e Tulpenrallye
Tijdens de Tulpenrallye zijn vele honderden foto’s gemaakt door onze huisfotograaf Joost Snel. Een flinke selectie hiervan is opgenomen op de Tulpenrallye website. Ook was het videoteam van Werner Budding de hele rally mee op reis. Dagelijks zijn de dagvideo’s gepubliceerd. Alle dagvideo’s zijn te bekijken op het YouTube kanaal van de Tulpenrallye. Wil je alle afleveringen in één keer zien, klik dan op deze link.
 
Inmiddels is van deze dagvideo’s een compilatie gemaakt, resulterend in twee afleveringen die uitgezonden worden op Ziggo Sport en op Ziggo Race. Afgelopen week waren de uitzendingen voor het eerst te zien. De uitzendingen worden meermaals herhaald op beide kanalen van Ziggo. De uitzendingen zullen over enige tijd ook beschikbaar komen via ons eigen youtube kanaal en de Tulpenrallye website. 

 
Partners en sponsors van de TulpenrallyeDeze editie van de Tulpenrallye is door alle betrokkenen als zeer geslaagd ervaren. Daarvoor zijn naast een mooi gezelschap aan deelnemers en auto’s ook heel veel vrijwilligers nodig. Vrijwilligers en deelnemers kunnen een mooie editie van de Tulpenrallye niet voortbrengen zonder de steun van een grote groep trouwe sponsors en partners. Sponsors van groot tot klein bedanken wij op deze plaats nogmaals voor hun betrokkenheid. Onze speciale dank uitgaat naar de drie partners van de Tulpenrallye: Vredestein, Detron en State of Art. Dank jullie wel! Wij hopen wij op voortzetting van onze relatie met jullie allemaal!

Orange Babies ontvangt € 30.000Al een flink aantal jaren is er een goed doel aan de Tulpenrallye verbonden. Ondanks dat de Tulpenrallye geen goede doelen rally is, stellen veel deelnemers en sponsors/partners een goed doel zeer op prijs. Hiermee doen wij niet alleen goed voor onszelf tijdens de rally, maar ook voor een ander. Zowel Orange Babies als ook de Tulpenrallye organisatie zijn trots op het bij elkaar gehaalde bedrag. Een dankzegging namens Orange Babies aan iedereen die dit bedrag mogelijk heeft gemaakt is hier zeker op zijn plaats! Van dit bedrag kunnen ontzettend veel kinderen door Orange Babies gesteund worden met een goede maaltijd en onderwijs. Voor de 68e Tulpenrallye zal een nieuw doel gekozen worden. Hiervoor worden op dit moment de gesprekken met mogelijke kandidaten opgestart.

Vintage klasse wordt vervangen door een nieuwe klasse: Veterans klasse

Deze nieuwe klasse rijdt routes met een rustiger tijdschema en routes die ook geschikt zijn voor Vintage auto’s. In deze klasse is de “Coupe de Veterans” te winnen. Het klassement voor Vintage auto’s blijft bestaan. Dit zal worden opgemaakt over de deelnemers met een Vintage auto ongeacht de klasse waarin zij deelnemen.

Facebook

Instagram

Website

Copyright © 2021 Tulpenrallye, All rights reserved.

Our mailing address is:
General mailadres: rallyoffice@tulpenrallye.nl
Specific for external communication: keesvanloon@tulpenrallye.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


 

Lees ook

 •  
  Nieuws

  Tulpenrallye en SLS Classic intensiveren samenwerking

  Beste rallyvrienden, Het organiseren van grote rally-evenementen vraagt steeds meer van de organisatie. De veranderende maatschappij leidt tot nieuwe regels en toenemende wensen van de deelnemers. Voor het organisatieteam betekent dit een flinke toename van de werkzaamheden en de benodigde tijd om deze te realiseren. Als vrijwilligers zetten wij ons het hele jaar in om […]
 •  
  Nieuws

  Tulpenrallye nieuwsbrief 2024 #4

    View this email in your browser <!– –> Beste Rallyvrienden, Vandaag publiceren wij “Tulpenrallye aan tafel #12”. In elke uitzending gaat Werner Budding in gesprek met gasten, deelnemers en leden van het Organisatiecomité. Ditmaal is de Tulpenrallye op bezoek bij een klant van Edward Goessens, CEO van TCC smart IT Solutions en tevens nieuwe […]

Bekijk de media van de oudste rally van Nederland

Rallye 2021

Video's

Media

Socials

Nieuwsbrief

Detron
State of Art
Vredestein

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.