Tulpenrallye Nieuwsbrief 2022 #3

 

 


View this email in your browser

<!–


–>

Beste Rallyvrienden,

Vandaag publiceren wij “Tulpenrallye aan tafel #6”. Het is de periodieke uitzending waarin Werner Budding in gesprek gaat met een aantal gasten. Ditmaal is de Tulpenrallye te gast bij sponsor Bott bedrijfswageninrichting, een onderdeel van de Van Spijk Groep (VSA) uit Oirschot. Naast een update door Frank Pauli en Kees van Loon over de Tulpenrallye komen ook Robert van Spijk van VSA en Frans van Diepeningen van BOTT uitgebreid aan het woord.
 
De vooruitzichten voor de 68e Tulpenrallye zijn goed, mede door de versoepelingen van de corona-maatregelen in Europa. Het startveld is bijna vol, er resteert nog een beperkt aantal plaatsen. De voorbereidingen lopen op schema en nagenoeg alle vrijwilligersfuncties zijn weer ingevuld.
 
Wij zijn er trots op dat wij in deze Nieuwsbrief een nieuwe partner van de Tulpenrallye te kunnen introduceren. Naast de inmiddels vertrouwde partners Vredestein, State of Art en Detron wordt Hiscox de vierde partner. Hiscox is een verzekeringsmaatschappij in het hogere marktsegment. Zij werkt uitsluitend met assurantie tussenpersonen. In onze periodieke Nieuwsbrieven verzorgt Hiscox vanaf vandaag een door hen zelf geredigeerde column.
 
Het Organisatiecomité kijkt uit naar de komende Tulpenrallye en de ontmoeting met alle deelnemers, sponsors/partners en vrijwilligers tijdens de conformiteitscontrole en de rally die op 8 mei 2022 start!

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité 68e Tulpenrallye

<!–


–>

Tulpenrallye aan tafel #6

(directe link naar de video: https://youtu.be/3liPTqMGt_w)

<!–


–>

Horloge 67e Tulpenrallye
Alle deelnemers en vrijwilligers, betrokken bij de afgelopen editie van de Tulpenrallye, worden binnenkort separaat geïnformeerd over dit onderwerp. Wij behandelen dit niet meer in de Nieuwsbrief.

Transport Logicx naar Frankfurt
Onze sponsor Logicx heeft ook dit jaar weer 40 plaatsen beschikbaar gesteld op haar vrachtwagens. Vanaf de diverse depotplaatsen verspreid in Nederland wordt een auto naar de start gebracht. De prijs hiervoor is € 325 per auto. Neem geen risico’s om tijdens de heenreis uit te vallen en reis per vliegtuig of trein naar Frankfurt. Wil je hier gebruik van maken, stuur dan een mail aan rallyoffice@tulpenrallye.nl met onderwerp “Transport Logicx”.
 
Logicx is ook dit jaar tijdens de rally aanwezig voor gestrande voertuigen. Het repatriëren van een auto tijdens de rally kost € 325. Vaak zijn deelnemers voor repatriëring verzekerd. Het is zinvol voorafgaand te checken hoe dit voor je eigen geregeld is. Repatriëring kan geregeld zijn via jouw pechhulp organisatie, reisverzekering of soms de autoverzekering. De auto wordt dan gebracht naar een Nederlands adres naar keuze. Logicx heeft voor een aantal uitvallers ook een huurauto beschikbaar. Uiteraard worden hiervoor kosten in rekening gebracht.

Rallyecursus met oefenrit Autotron
Tulpenrallye-uitzetters Jan en Erwin Berkhof hebben wederom een rallycursus opgesteld en een Tulpenrallye-oefenrit gemaakt speciaal voor de 68e editie van de Tulpenrallye. Eén en ander zal plaatsvinden op zaterdag 16 april 2022. Zaterdagochtend gaan Jan en Erwin Berkhof in één van de zalen van het Autotron in Rosmalen de rallycursus verzorgen. Na de lunch rijden de deelnemers de Tulpenrallye-oefenrit als training. Bij deze oefenrit wordt de nieuwe rekenkamer nogmaals getest en kunnen deelnemers ook oefenen met het invoeren van de routecontroles in de app. De start en finish van deze oefenrit vindt plaats bij het Autotron.
 
Na de ontvangst met koffie tussen 09:30 en 10:00 uur bij het Autotron, zal de rallycursus worden gegeven van 10:00 tot 12:00 uur. Hierbij komt onder meer aan bod:
–           de uitrusting van de rally-auto
–           de materialen voor de navigator
–           de taakverdeling binnen de equipe
–           de communicatie tussen bestuurder en navigator
–           de verschillende soorten en schalen kaarten
–           de systemen die gehanteerd worden in de Tulpenrallye 2022
–           het bijzonder reglement van de Tulpenrallye 2022
–           een aantal algemene tips en adviezen
–           een zogenaamde droogrit (inclusief uitleg)
 
Na de lunch start men voor de Tulpenrallye-oefenrit (start vanaf 13:00 uur). Bij deze rit zal er sprake zijn van twee moeilijkheidsgraden, één voor beginners en éen voor meer gevorderden. Langs de route zijn (on)bemande route-/tijdcontroles zijn geplaatst. De finish is om circa 15:15 uur waarna de rallyauto aangeboden wordt voor de technische keuring en de documentencontrole.
 
De organisatie van deze rallycursus en de oefenrit is in handen van de Historic Rally Organization (HRO). De kosten voor de cursus, de lunch en de oefenrit bedragen per equipe € 150,00 inclusief BTW. Aanmelden voor deze rallycursus/oefenrit kan via: info@historicrally.org.

<!–


–>

Oefenrit Zondag 8 mei in Frankfurt
Na de succesvolle “Tour des Chateaux des Tulipes” in 2021 zal er op zondag 8 mei 2022 vanuit het Headquarter een oefenrit georganiseerd worden. Houdt hiermee rekening in je reisplanning. Deze oefenrit start tussen 12.00 en 15.00 uur. In één van de volgende Nieuwsbrieven volgt een nadere aankondiging en een inschrijflink.

 

Veranderingen in de Rekenkamer
Zoals is aangekondigd in de vorige Nieuwsbrief, is Frans van der Vliet na een flink aantal jaren gestopt om tijd vrij te maken voor andere hobby’s. Inmiddels hebben wij een nieuw hoofd Rekenkamer gevonden.
 
Het is voor ons de aanleiding om een volgende stap in de digitalisering te zetten. De werkwijze zal her en der aangepast worden zodat de verwerking van de resultaten nog verder geautomatiseerd plaatsvindt. De vertrouwde routecontroles en de marshals langs de route blijven gewoon! Wel wordt aan de deelnemers gevraagd om na elke etappe de routecontroles op de Controlekaart in een app in te voeren. Dit is een werkwijze die o.a. ook bij de SLS in 2021 is toegepast. De deelnemer ontvangt direct na het invoeren het aantal fouten dat gemaakt is. Uiteraard is dat een voorlopig oordeel. De rekenkamer vergelijkt de papieren Controlekaart met wat in de app is ingevoerd. Het reglement wordt op de nieuwe wijze van werken aangepast. In deze aanpassing wordt ook een regeling opgenomen voor digitaal knoeien op de kaart en wordt er rekening gehouden met onbedoelde fouten die het gevolg zijn van het overtypen. Stempel 6 noteren als een 9 is hier een voorbeeld van. Uiteindelijk is deze digitaliseringsslag een toekomstbestendige oplossing en zorgt het voor de snellere beschikbaarheid van uitslagen.
 

<!–


–>

Hiscox
Wist u dat Hiscox al sinds 1901 verzekeringen ontwikkelt en verkoopt? Wij doen dat niet zomaar. Als toonaangevend verzekeraar verzekeren wij zowel particulieren als ondernemers op maat. We verzekeren risico’s die te complex of te ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars – zoals kunst, uw tweede huis, cyberrisico of uw beroepsaansprakelijkheid. We onderscheiden ons dankzij onze wereldwijde ervaring, gekoppeld aan onze lokale expertise over de Nederlandse markt. Neemt u eens een kijkje op onze website www.hiscox.nl . Online kunt u verzekeringen afsluiten voor beroepsaansprakelijkheid, vakantiehuizen en collecties. Voor grotere bedrijven, huizen, inboedels en collecties in het hogere segment leveren wij maatwerk via tussenpersonen. Maar ook daarmee kunnen wij u op weg helpen. In komende Tulpenrallye Nieuwsbrieven zullen wij u informeren over onze producten en zullen wij bijzondere schadevoorbeelden met u delen. 

<!–


–>

Rijvaardigheidsdag Lelystad
Vrijdag 8 april 2022 organiseert het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) een interessante rijvaardigheidsdag op Lelystad. Zij hebben de Tulpenrallye-routechefs Jan en Erwin Berkhof bereid gevonden testjes en regelmatigheidsproeven uit te zetten op de verschillende accommodaties.
Op het Rijvaardigheidscentrum krijgt men vooral instructie en kan er veel geoefend worden terwijl  op het terrein van het RDW de nodige testjes op de deelnemers liggen te wachten. Het terrein van de Politieacademie (zie de foto) leent zich enorm goed voor regelmatigheidsproeven.
Dankzij de samenwerking met het Rijvaardigheidscentrum Lelystad, de Politieacademie en het RDW kan er op drie dicht bij elkaar liggende locaties een dag worden beleefd met veel leermomenten en het nodige plezier onder leiding van ervaren instructeurs. Ook kunt u met Tulpenrallye-deelnemer Gijs van Lennep in een supersnelle Porsche een hot-lap doen op de kombaan van het RDW. 
Het programma is van 09:30 tot 15:30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 475 voor 2 personen inclusief ontvangst, lunch, een afsluitende borrel en een prijsuitreiking. En u steunt door uw inschrijving het goede doel. Een unieke kans om met uw klassieker de nodige rijvaardigheid op te doen plus testen en regelmatigheidsproeven te oefenen. Aanmelden kan via: www.zzf.nl/rijvaardigheidsdag-2022

<!–


–>

Belangrijke data

 • Publicatie definitief reglement                                        2 maart 2022
 • Publicatie van de startnummers                                    16 maart 2022
 • Digitale verzending acceptatiebrieven                           16 maart 2022
 • Conformiteitscontrole (Proloog Autotron)                       16 april 2022
 • Rallycursus en oefenrit                                                   16 april 2022
 • Oefenrit zondag Frankfurt                                               8 mei 2022
 • 68e Tulpenrallye 2022                                                     8 tot en met 14 mei 2022

<!–


–>

Facebook

Instagram

Website

Copyright © 2022 Tulpenrallye, All rights reserved.

Our mailing address is:
General mailadres: rallyoffice@tulpenrallye.nl
Specific for external communication: keesvanloon@tulpenrallye.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

Lees ook

 •  
  Nieuws

  Tulpenrallye en SLS Classic intensiveren samenwerking

  Beste rallyvrienden, Het organiseren van grote rally-evenementen vraagt steeds meer van de organisatie. De veranderende maatschappij leidt tot nieuwe regels en toenemende wensen van de deelnemers. Voor het organisatieteam betekent dit een flinke toename van de werkzaamheden en de benodigde tijd om deze te realiseren. Als vrijwilligers zetten wij ons het hele jaar in om […]
 •  
  Nieuws

  Tulpenrallye nieuwsbrief 2024 #5

      View this email in your browser <!– –> (for English: LINK) Beste Rallyvrienden, Tijdens het schrijven van deze Nieuwsbrief schijnt de zon over Nederland en zijn de eerste rally’s alweer verreden. Veel deelnemers gebruiken deze rally’s als oefening voor de Tulpenrallye. In november 2023 hebben wij aan onze deelnemers en vrijwilligers een doosje tulpenbollen […]

Bekijk de media van de oudste rally van Nederland

Rallye 2021

Video's

Media

Socials

Nieuwsbrief

Detron
State of Art
Vredestein

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.