Tulpenrallye nieuwsbrief 2023 #4

 

 


View this email in your browser

<!–


–>

Beste Rallyvrienden,

Vandaag hebben wij goed nieuws voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor de 69e Tulpenrallye. Alle inschrijvers zijn geplaatst op de deelnemerslijst. Op dit moment is er nog ruimte, daarom sluiten wij de inschrijving nog niet. Potentiële inschrijvers kunnen nog een plek op de deelnemerslijst bemachtigen.
 
Het Organisatiecomité 69e Tulpenrallye zit midden in de voorbereidingen van de aanstaande Tulpenrallye. Bijzonder nieuws hierover (eten bij de burgemeester) staat in deze Nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité 69e Tulpenrallye

(for English: LINK)

<!–


–>

Status inschrijvingen

Op 5 november 2022 is de inschrijving voor de 69e Tulpenrallye geopend. Er zijn veel inschrijvingen binnengekomen. In de Expert- en Sporting-klasse zien wij de gebruikelijke aantallen inschrijvingen terug. Ook in de Veterans en de Touring-klasse zien wij veel bekenden terug. Wel loopt het aantal inschrijvingen in de Touring-klasse wat terug. Het is goed om te zien dat er uit de Touring-klasse van 2022 een aantal deelnemers de overstap maakt naar Sporting -klasse.
 
Ben je nog niet ingeschreven? De mogelijkheid om in te schrijven via de website blijft voorlopig geopend. Voor vragen vooraf is het Rallyoffice beschikbaar via rallyoffice@tulpenrallye.nl

<!–


–>

Tulpenrallye gevoel

De Tulpenrallye is een rally met een zeer lange historie. Het is begonnen als snelheidsrally en geëvalueerd naar de klassieke rittensport. Meedoen aan de Tulpenrallye is voor alle deelnemers een beleving. Van de keuring/proloog tot aan de ontlading op feestavond na de finish. Nieuwe vriendschappen ontstaan in de rally week. Er is samenhorigheid, iedereen helpt elkaar in de rally bij problemen of beantwoord vragen over de route en navigatie-constructies. Een grote groep deelnemers, verspreid over alle wedstrijdklassen, rijdt al jaren mee. Familieteams zoals vader of moeder met zoon of dochter komen steeds vaker voor. Daarnaast zien we een instroom van jongere deelnemers. Deelnemers beoordeelden de Tulpenrallye met een 8,7 (DHRC-enquête 2022).

De wedstrijdklassen 

Expert – Deze klasse is voor zeer ervaren deelnemers. De Routechefs zorgen ervoor dat routeconstructies complex zijn, en er is ruimschoots gemanipuleerd in de kaart. De Expert-klasse heeft een avondetappe en rijdt daarmee de meeste kilometers in de Tulpenrallye.
Sporting – Ervaren rallyrijders voelen zich thuis in deze klasse. De route is voor zo’n 90% gelijk aan die van de Expert, constructies zijn iets eenvoudiger en kaartmanipulatie komt minder voor.
Touring – De Touring-klasse is uitermate geschikt voor equipes met minder of nagenoeg geen rally-ervaring, Voor equipes die voor het eerst aan een meerdaagse rally willen deelnemen, is de Touring-klasse zeer geschikt. De Touring rijdt een eenvoudiger route. Kaartmanipulatie komt nauwelijks voor en het tijdschema is ruimer. Bovendien wordt een tijdsoverschrijding tot een half uur niet bestraft. De Touring-klasse staat op het niveau van de tourklasse van veel Nederlandse dagrally’s. Middels een training (cursus en oefenrit) wordt elk jaar een praktisch handvat gegeven waarmee nieuwe deelnemers goed worden voorbereid. Nieuwkomers worden, daar waar nodig, nauw begeleid.
Veterans – Deze klasse rijdt routes gebaseerd op de Touring-klasse met een rustiger tijdschema waardoor er meer tijd is voor andere leuke dingen dan de wedstrijd voor de hoogste klassering. Ook is de route iets aangepast zodat deze geschikt is voor voertuigen van alle leeftijden. Overigens wordt er in de Vetarans-klasse wel degelijk een wedstrijd element, ook hier kan gestreden worden voor de winst.
 

<!–


–>

Voorbereidingen

Inmiddels heeft het Organisatiecomité de volledige route van de 69e Tulpenrallye gereden. De Routechefs lieten in de laatste editie van “De Tulpenrallye aan tafel” (LINK) weten dat zij elk jaar weer streven naar een nog betere en uitdagender rally. Nu wij de route kennen, hebben wij de sterke indruk dat het de Routechefs opnieuw gaat lukken. Het wordt een mooie en uitgebalanceerde editie. De aanvragen voor de ontheffingen en vergunningen gaan deze week de deur uit.

Sponsor Logicx

Sinds enkele jaren is Logicx als sponsor bij de Tulpenrallye betrokken. Zij verzorgen het transport van rally auto’s vanuit Nederland, ook rijden zij mee als bezemauto en transporteren de uitvallers vanuit het rallygebied. Als extra service hebben zij ook enkele vervangend vervoer auto’s bij zich die deelnemers kunnen huren. De corebusiness van Logicx is het verzorgen van transport van door pech of schade uitgevallen auto’s en het leveren van vervangend vervoer. In het geval van pech doen ze dit voor zo’n 6,5 miljoen klanten van de ANWB, diverse merken en leasemaatschappijen. Deze service voert ze door heel Europa.  Daarnaast werken zij samen met zo’n beetje alle bergers in Nederland.

<!–


–>

Sympathiek aanbod autotransport

Veel deelnemers maken jaarlijks gebruik van het door de Tulpenrallye aangeboden autotransport met de vrachtwagens van Logicx. Dit is een belangrijk onderdeel van de sponsoring van Logicx. Voor veel deelnemers is het een relaxt gevoel dat de rallyauto op de startlocatie klaar staat zonder dat zij de route van huis naar Vichy moeten rijden.
 
In deze editie van de Tulpenrallye is vliegen of met de trein naar de startlocatie een logistieke uitdaging. Het dichtstbijzijnde vliegveld voor lijndiensten is Lyon, ca 2,5 uur rijden van Vichy. Ook met de trein kom je daar niet eenvoudig. Samen met onze sponsor Logicx bieden wij transfer met een personenauto/minibus aan van het vliegveld naar het Headquarter in Vichy. Deze service is exclusief voor deelnemers die gebruik maken van het Logicx autotransport van de Tulpenrallye. De rally auto staat dan klaar in Vichy. Deze service bieden wij aan op zowel zaterdag als zondag. Dit aanbod geldt ook voor iedereen die nu reeds autotransport via de inschrijving heeft gereserveerd. Het autotransport vanaf 6 locaties in Nederland inclusief de transfer van het vliegveld naar Vichy kost € 450,- (ex btw voor de businessclub members en sponsors). Wil je hier gebruik van maken dan volstaat een mail aan rallyoffice@tulpenrallye.nl.  Vermeld daarbij op welke locatie je de auto wenst in te leveren. De keuze bestaat uit: Apeldoorn, Den Bosch, Valkenburg, Rotterdam, Utrecht, Oosterhout. Er zijn maximaal 40 plaatsen.

<!–


–>

Op bezoek bij de burgemeester

In de 69e van de Tulpenrallye editie gaan wij maar liefst driemaal dineren bij de burgemeester. In de etappe plaatsen Vichy, Troyes en Nancy zijn wij te gast in historische gebouwen van de desbetreffende gemeente. Bijgaande foto’s zullen jullie aanspreken!

VICHY

Troyes

NANCY  

<!–


–>

Belangrijke data

 • Publicatie deelnemerslijst                                             20 november 2022
 • Proloog, locatie nnb                                                      22 april 2023
 • 69e Tulpenrallye                                                             7 tot en met 13 mei 2023

<!–


–>

Facebook

Instagram

Website

Copyright © 2022 Tulpenrallye, All rights reserved.

Our mailing address is:
General mailadres: rallyoffice@tulpenrallye.nl
Specific for external communication: keesvanloon@tulpenrallye.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

Lees ook

 •  
  Nieuws

  71e Tulpenrallye

  De 71e editie van de Tulpenrallye wordt verreden van zondag 4 tot en met zaterdag 10 mei 2025. Zowel de start als de finish locatie worden nog bekend gemaakt. Wel is bekend dat de start aan de Cote d’Azur zal zijn. Meer nieuws volgt in september 2024. De opening van de inschrijving voor de 71e […]
 •  
  Nieuws

  In memoriam: Miriam Wesselink

  Wij ontvingen het verdrietige bericht dat Miriam Wesselink op 23 juni 2024 is overleden. Miriam is slechts 69 jaar oud  geworden. Samen met haar man Ruud deed Miriam sinds 1995 maar liefst 26 keer mee aan de Tulpenrallye, in zowel de sportklasse als de vintage klasse. Altijd reden zij mee met hun groene Citroen Traction […]

Bekijk de media van de oudste rally van Nederland

Rallye 2021

Video's

Media

Socials

Nieuwsbrief

Detron
State of Art
Vredestein

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.