Tulpenrallye nieuwsbrief 2024 #1

 

 


View this email in your browser

Beste Rallyvrienden,

Het moment waar we allemaal reikhalzend naar hebben uitgekeken is aangebroken, welkom bij de 70e editie van de Tulpenrallye! Het is ons een groot genoegen om jullie mee te nemen in de eerste ins & outs van deze nu al onvergetelijke editie.

De 70e editie van de Tulpenrallye start op zaterdag 11 mei 2024 in Bilbao in Baskenland, Spanje. Na de “Tour Euskara” (oefenrit) rondom Bilbao en de documenten controle, worden alle deelnemers ontvangen in het Guggenheim Museum voor het welkomstdiner. Vanuit dit museum start de rally op zondag 12 mei. De route brengt de deelnemende equipes via een route van ruim 2.500 kilometer in 6 dagen naar de finish op vrijdag 17 mei bij het prachtige Hotel Le Grand Pavillon in Parijs-Chantilly. Deze locatie leent zich uitstekend voor een feestelijke afsluiting in Black-Tie.

De 70e editie van de oudste autorally van Nederland wordt daarmee grotendeels verreden in het land waar “de Tulp” de meeste rally-kilometers heeft liggen: Frankrijk. Deze speciale editie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Magny-Cours. Hier bevindt zich een oud formule 1 circuit waar wij niet alleen gaan rijden, maar ook zullen dineren. Om de beleving nog specialer te maken, terwijl het diner gaande is rijdt de Expert klasse de avondetappe.

De inschrijving, voor equipes met auto’s die zijn gebouwd voor 1 januari 1974, wordt geopend op zondag 8 oktober om 16:00 uur via www.tulpenrallye.nl
 
Laten we samen uitkijken naar de nieuwe hoofdstukken die tijdens deze mijlpaaleditie zullen worden geschreven. De Tulpenrallye is niet zomaar een evenement; het is erfgoed, een bewijs van de blijvende passie voor rallysport.

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité 70e Tulpenrallye

(for English: LINK)

Tulpenrallye aan tafel #11 (link)

Route 70e Tulpenrallye11 mei – Bilbao
12 mei – Biarritz
13 mei – Bordeaux
14 mei – Limoges
15 mei – Magny-Cours
16 mei – Orléans
17 mei – Parijs – Chantilly

Route chefs Tulpenrallye

Sinds de 61e editie zijn Jan en Erwin Berkhof de routechefs van de Tulpenrallye. Ook de 70e editie wordt uitgezet door vader en zoon Berkhof. Wij zijn blij om te kunnen vertellen dat wij onlangs de overeenkomst met Erwin en Jan Berkhof verlengd hebben voor de edities 71e tm 73e. De afgelopen jaren was Jan de kartrekker van het duo, Erwin was de genius op de achtergrond. Vanaf de 71e editie zal Erwin Berkhof de kartrekker worden ondersteund door zijn vader Jan. Samen gaan wij zowel de unieke heritage van de Tulpenrallye voortzetten, maar ook eigentijdse elementen aan de rally toevoegen om onze sensationele ervaring te behouden.

Tulpenrallye haringen en korenwijn bij dagfinish SLS Classic

Het is inmiddels een traditie, want ook dit jaar was het Organisatiecomité met verse haringen en korenwijn aanwezig bij een dagfinish van de SLS in Eindhoven. Er ontstond een gezellige borrel rondom onze haringkraam. Wist je dat de SLS onze deelnemers jaarlijks trakteert op bitterballen? Bij de Tulpenrallye doen wij het andersom. Wij zorgen voor de lekkernijen bij de SLS. Een mooie wisselwerking als je het ons vraagt!

Uitzendingen RTL7

Deelnemers aan de 69e Tulpenrallye zal het wellicht opgevallen zijn dat de rally door een extra camera team werd gevolgd. Dit camera team heeft specifiek voor drie televisie uitzendingen materiaal gemaakt. Materiaal wat niet in de dagvideo’s verwerkt is. RTL7 zend deze TV programma’s uit en Werner Budding is de vertrouwde presentator.

 • Zondag 24 september 2023 om 16.00 uur
 • Zondag 1 oktober om 16.00 uur
 • Zondag 8 oktober om 16.00 uur.
 • Elke opvolgende zaterdag wordt het TV programma herhaald.

Inschrijving voor de 70e Tulpenrallye

Inschrijven voor de 70e Tulpenrallye is uitsluitend mogelijk op invitatie. Deze uitnodiging wordt op zaterdag 7 oktober 2023 verstuurd. Wij publiceren dan ook het concept-reglement en de HQ-locaties van de rally. De inschrijving gaat open op zondag 8 oktober om 16.00 uur en sluit (bij voldoende inschrijvingen) op zondag 29 oktober 2023 om 20.00 uur. Er is geen haast om in te schrijven, neem je tijd! Dat geeft de mogelijkheid om correct in te schrijven en actuele foto’s toe te voegen. Bij te veel inschrijvingen wordt er geloot, ongeacht datum en tijdstip van je inschrijving.

Op zondag 5 november 2023 om 20.00 uur wordt de voorlopige deelnemers lijst online gezet.

Pre-War klasse

In de rijke geschiedenis van de Tulpenrallye hebben Pre-War Cars vele jaren een opvallende rol gespeeld. Het zijn indrukwekkende auto’s waarvan zowel de equipe als auto zelf respect verdienen. En zeker als een equipe de Tulpenrallye ermee volbrengt. Wij zijn in overleg gegaan met Arno Blokland en Elly Rijkenbarg als vertegenwoordiger uit de Pre-War Car wereld.
Samen met hen hebben wij het concept voor de Tulpenrallye 2024 Pre-War klasse uitgewerkt.

Nog voor de inschrijving hebben wij met een aantal geïnteresseerden voor deelname in deze klasse een bijeenkomst. Als dit lukt dan gaat de 70e Tulpenrallye van start met 4 klassen: Expert, Sporting, Touring en Pre-War.

Proloog

De Proloog in Nederland krijgt deze editie een extra feestelijk tintje. Voor zaterdag 20 april 2024 zijn wij een programma aan het organiseren waarbij de dag eindigt in een speciale jubileumborrel. Op deze dag komen niet alleen deelnemers maar daarvoor willen wij ook oud winnaars en gasten uitnodigen. Zet het alvast in je agenda. De locatie zal in Midden-Nederland zijn, het programma voor deze dag volgt later.


Trackers in alle rallyauto’s voor snelheidscontroles

Trackers voor alle equipesOm de Tulpenrallye succesvol te kunnen blijven organiseren, is verkeersveiligheid en het minimaliseren van overlast binnen de bebouwde kom belangrijk. Ook in Europa is dit een actueel thema. Tijdens de 69e editie is succesvol geëxperimenteerd met Trackers van Moving Intelligence. Dankzij de trackers kan de organisatie op een aantal vooraf bepaalde locaties controleren of alle deelnemers de max. snelheid respecteren. Dit helpt ons tevens bij het aanvragen van ontheffingen bij overheden. Afgelopen jaar reden de Touring en de Expert klasse met trackers met als gevolg dat er nagenoeg geen snelheidsovertredingen in dorpen en steden waren. Daarom hebben wij besloten de tracker voor alle klassen verplicht te stellen in de 70e Tulpenrallye. 

Belangrijke data

 • 1e TV uitzending Tulpenrallye, RTL 7 om 16.00 uur    24 september 2023
 • Publicatie conceptreglement                                        7 oktober 2023
 • Versturen invitaties voor deelname aan Tulpenrallye   7 oktober 2023
 • Opening inschrijving om 16:00 uur                               8 oktober 2023
 • Sluiting inschrijving om 22:00 uur                                 29 oktober 2023
 • Publicatie deelnemerslijst                                             5 november 2023
 • Proloog, locatie Midden – Nederland                            20 april 2024
 • 70e Tulpenrallye                                                           11 tot en met 17 mei 2024

Lees ook

 •  
  Nieuws

  71e Tulpenrallye

  De 71e editie van de Tulpenrallye wordt verreden van zondag 4 tot en met zaterdag 10 mei 2025. Zowel de start als de finish locatie worden nog bekend gemaakt. Wel is bekend dat de start aan de Cote d’Azur zal zijn. Meer nieuws volgt in september 2024. De opening van de inschrijving voor de 71e […]
 •  
  Nieuws

  In memoriam: Miriam Wesselink

  Wij ontvingen het verdrietige bericht dat Miriam Wesselink op 23 juni 2024 is overleden. Miriam is slechts 69 jaar oud  geworden. Samen met haar man Ruud deed Miriam sinds 1995 maar liefst 26 keer mee aan de Tulpenrallye, in zowel de sportklasse als de vintage klasse. Altijd reden zij mee met hun groene Citroen Traction […]

Bekijk de media van de oudste rally van Nederland

Rallye 2021

Video's

Media

Socials

Nieuwsbrief

Detron
State of Art
Vredestein

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.