Tulpenrallye nieuwsbrief 2024 #3

 


View this email in your browser

<!–


–>

Beste Rallyvrienden,

Wij staan aan de vooravond van kerst en de jaarwisseling. Redenen genoeg om al onze rallyvrienden heel plezierige feestdagen toe te wensen!
 
In de laatste dagen van 2023 wordt er op allerlei manieren teruggekeken op het afgelopen jaar. Wij kijken vooral terug op een zeer geslaagde 69e editie van de Tulpenrallye. Het was een editie waar nieuwe zaken werden toegevoegd aan de rally. Zoals de trackers in de auto’s van twee klassen, de lunchtruck en de Tulpenrallye Scanner. De komende editie wordt voortgeborduurd op wat geleerd is en bouwen wij verder aan een toekomstbestendige Tulpenrallye. Wat al deze nieuwe elementen niet kunnen vervangen is de geweldige sfeer, de vriendschappen en de uitdaging voor mens en machine.
 
Als organisatie van de Tulpenrallye kijken wij uit naar de 70e editie. Een editie met een gouden randje. Het is niet alleen een jubileum editie, maar wij vieren ook het 75-jarig bestaan van de Tulpenrallye. Het wordt een editie met een groot startveld, er hebben zich maar liefst 215 equipes aangemeld. Nadat ons maximum van 200 equipes was bereikt, is besloten nog wat laatkomers toe te laten. Inmiddels is de inschrijving gesloten en bedanken wij jullie voor je enthousiasme voor de komende editie!
 
Begin 2024 publiceren wij een nieuwjaarspecial van de Tulpenrallye aan tafel. In deze video gaan wij jullie informeren over de organisatorische voortgang van de komende editie. Uiteraard komen de belangrijkste punten ook terug in de volgende Nieuwsbrief.
 
Om alvast in de sfeer te komen van de Tulpenrallye heeft Werner Budding en zijn team een korte terugblik over de afgelopen editie gemaakt. Veel kijkplezier!
 
Wij wensen iedereen plezierige feestdagen en het allerbeste voor 2024.

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité 70e Tulpenrallye

(for English: LINK)

<!–


–>

Terugblik op de 69e Tulpenrallye.
(klik in het plaatje of op deze link om de video af te spelen)

<!–


–>

Wijzigingen in hotelreserveringen en autotransport

Bij de hotelovernachting in Chantilly is er bij een aantal inschrijvingen onduidelijkheid ontstaan over het wel of niet bijboeken van een extra kamer. Als voorbeeld zijn er equipes die tijdens de rally ieder een éénpersoonskamer gebruiken en geen tweede kamer in Chantilly hebben geboekt. Misschien dat één van beide elders gaat slapen, maar het kan ook een misverstand zijn. En zo zijn er allerlei voorbeelden te noemen. Voor elke equipe is er automatisch één kamer gereserveerd. Eén of meer extra kamers moest aangevinkt worden.
 
Een ander punt is de autotransport reserveringen. Maar liefst 70 equipes willen hun auto in Apeldoorn inleveren, terwijl de maximale capaciteit daar 20 auto’s is. Dit moet uiteraard opgelost worden.

De komende weken worden vanuit het Rally Office bovenstaande punten opgepakt. Equipe voor equipe lopen wij dit na. Mocht je hierover een mail krijgen, dan wordt een spoedig antwoord op prijs gesteld.

<!–


–>

foto: Start van de Tulpenrallye in 1951 voor het hoofdkantoor van de KNAC in Den Haag
@Tulpenrallye archief
Samenwerking KNAC

De KNAC is Nederlands oudste automobielclub en de Tulpenrallye de oudste Nederlandse rally. De Tulpenrallye is vriendenclub lid geworden van de KNAC. Met dit lidmaatschap is de oude band tussen de Tulpenrallye en de KNAC opnieuw bezegeld. In deze Nieuwsbrief een column van de KNAC over het lidmaatschap.

<!–


–>

In memorie Rosemary SmithRosemary Smith was de algemeen winnaar van de Tulpenrallye in 1965. Dit was een zware editie met veel sneeuw en slecht weer. Over de finishlijn kwamen slechts 57 van de 160 gestarte equipes (uit 20 landen). Rosemary Smith reed samen met Valerie Domleo in een Hillman Imp. De Tulpenrallye telde dat jaar mee voor het Europees Kampioenschap. In 1993 keerde zij terug naar Nederland om in één van de twee historische edities van de Tulpenrallye met een klassieke auto’s te starten. Dat deed zij samen met Pauline Gullick in een Sunbeam Tiger uit 1964. Op de avond voor de start van de Tulpenrallye in 2015 in Saint Vincent/Italië sprak Rosemary alle deelnemers toe. De volgende dag was zij zelf deelnemer aan deze rally samen met Ryan Pickering onder startnummer 20. Rosemary was een autosportvrouw in hart en nieren met een indrukwekkende palmares. Zij overleed op 5 december van dit jaar.
 

<!–


–>

KNAC BreakdownserviceDe Tulpenrallye vergt niet alleen iets van de bestuurder en navigator maar ook van de auto. Ondanks alle voorbereidingen en onderhoud kan er toch iets kapotgaan. Als u tijdens een rally, rit of prestatietocht met pech komt te staan, dan heeft u bij de meeste aanbieders van pechhulp géén recht op pechhulp. Wist u dat in artikel 13 van de voorwaarden van de ANWB Wegenwacht staat dat als u deelneemt aan wedstrijden of georganiseerde (prestatie)tochten al dan niet met een snelheidselement of moeilijkheidsgraad er geen recht op (pech)hulp is?

<!–


–>

De KNAC helpt wél
De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) is al 125 jaar een club van en voor echte autoliefhebbers zoals u, met extra voordelen voor rallyrijders. De KNAC biedt namelijk pechhulpservice, in samenwerking met buitenlandse zusterclubs zoals de ADAC, die perfect past bij het rijden van rally’s met uw klassieker. Met de pechhulpservice van de KNAC, inclusief de Classic Car Module, wordt u wél geholpen als u bijvoorbeeld tijdens de Tulpenrallye met pech uitvalt.
 
Zeer complete dekking
De pechhulpservice van de KNAC is persoonsgebonden en geldt voor een onbeperkt aantal auto’s, zowel modern als klassiek. U heeft recht op:
 • uitgebreide pechhulp in Nederland en Europa altijd inclusief vervangend vervoer;
 • transport van uw auto naar een garage van uw keuze in Nederland als uw auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden.
 
Kiest u ook voor de Classic Car Module voor auto’s) ouder dan 25 jaar, dan kunt u rekenen op:
 • dekking in Europa tijdens rally’s en prestatieritten;
 • repatriëringsgarantie van uw klassieker.
 
Word nu KNAC-lid
Schrijf u zich ruim op tijd in om de dekking tijdig te registreren voor de start van de Tulpenrallye. Bel (070) 383 16 12 en de KNAC staat u persoonlijk te woord met vrijblijvend advies of schrijf u direct in via www.knac.nl. Wij kunnen alleen Nederlands ingezetenen toelaten tot onze breakdownservice.
 
(U kunt voor € 15,50 alleen lid blijven van de ANWB en uw Wegenwachtpakket aldaar beëindigen. Dat kan tegenwoordig per maand worden opgezet. De KNAC kan dit voor u in orde maken.)

<!–


–>

Belangrijke data

 • Publicatie definitief reglement                        2 februari 2024             
 • Digitale verzending acceptatiebrieven           6 maart 2024    
 • Conformiteitscontrole (Proloog) in De Bilt     20 april 2024
 • Oefenrit “Tour Euskara” Bilbao                      11 mei 2024
 • 70e Tulpenrallye 2024                                   11 tot en met 17 mei 2024

<!–


–>

Facebook

Instagram

Website

Copyright © 2023 Tulpenrallye, All rights reserved.

Our mailing address is:
General mailadres: rallyoffice@tulpenrallye.nl
Specific for external communication: keesvanloon@tulpenrallye.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

Lees ook

 •  
  Nieuws

  71e Tulpenrallye

  De 71e editie van de Tulpenrallye wordt verreden van zondag 4 tot en met zaterdag 10 mei 2025. Zowel de start als de finish locatie worden nog bekend gemaakt. Wel is bekend dat de start aan de Cote d’Azur zal zijn. Meer nieuws volgt in september 2024. De opening van de inschrijving voor de 71e […]
 •  
  Nieuws

  In memoriam: Miriam Wesselink

  Wij ontvingen het verdrietige bericht dat Miriam Wesselink op 23 juni 2024 is overleden. Miriam is slechts 69 jaar oud  geworden. Samen met haar man Ruud deed Miriam sinds 1995 maar liefst 26 keer mee aan de Tulpenrallye, in zowel de sportklasse als de vintage klasse. Altijd reden zij mee met hun groene Citroen Traction […]

Bekijk de media van de oudste rally van Nederland

Rallye 2021

Video's

Media

Socials

Nieuwsbrief

Detron
State of Art
Vredestein

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.