Tulpenrallye nieuwsbrief 2024 #5

 

 


View this email in your browser

<!–


–>

(for English: LINK)

Beste Rallyvrienden,

Tijdens het schrijven van deze Nieuwsbrief schijnt de zon over Nederland en zijn de eerste rally’s alweer verreden. Veel deelnemers gebruiken deze rally’s als oefening voor de Tulpenrallye. In november 2023 hebben wij aan onze deelnemers en vrijwilligers een doosje tulpenbollen gestuurd. Zodra die in bloei staan, is het tijd voor de 70e editie van de Tulpenrallye.
 
De komende Tulpenrallye wordt een bijzondere jubileumeditie. Niet alleen is het de 70e editie, maar de Tulpenrallye bestaat nu ook al 75 jaar. Wij hebben 214 equipes op de deelnemerslijst staan die van start gaan in Bilbao en zullen finishen in Parijs-Chantilly.
 
De unieke startlocatie bevindt zich bij het schitterende Guggenheim Museum. Daar wordt de start van deze lustrumeditie afgetrapt met een openingsdiner voor alle deelnemers en vrijwilligers. Voorafgaand aan het diner kunnen alle deelnemers het museum bezoeken.
 
Op 20 april 2024 beginnen wij met de Proloog en de jubileumreceptie. Ook voor dit evenement hebben wij een bijzonder feestelijke locatie gekozen: Fort Voordorp in Groenekan (vlakbij De Bilt). Dit fort staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
 
Meer informatie over de 70e editie van de Tulpenrallye vind je in deze nieuwsbrief. Het voorjaar begint te kriebelen, en wij kijken enorm uit naar de aanstaande editie van de Tulpenrallye!

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité 70e Tulpenrallye

<!–


–>

Voorbereidingen

De voorbereidende werkzaamheden voor de aankomende rally verlopen volgens plan en naar onze wens. Alle locaties zijn vastgelegd, en wij hebben een fantastische groep vrijwilligers die met ons meegaat. De volledige route is gereed en wordt binnenkort nogmaals nagereden. Op de website is het definitieve reglement gepubliceerd.

<!–


–>

Tracker van Moving Intelligence

Bij alle equipes die in Nederland, België en Duitsland wonen, wordt de komende dagen de tracker bezorgd. Hoewel deze tracker er hetzelfde uitziet als die van vorig jaar, is hij beslist anders. Deze tracker is namelijk al gekoppeld aan je eigen startnummer en voorzien van specifieke software die speciaal voor de Tulpenrallye is ontwikkeld. Als je nog in het bezit bent van de tracker van vorig jaar, laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar rallyoffice@tulpenrallye.nl. Je ontvangt dan een retouradres van ons. Het niet inleveren van de trackers vormt een kostenpost voor de Tulpenrallye-organisatie. Wij gaan de betreffende equipes rond 1 april 2024 hiervoor een factuur sturen. 
 
Bij de tracker die wordt bezorgd, zit een installatie-instructie. Houd er rekening mee dat de tracker contact moet maken met zendmasten. Stop hem dus niet weg in een stalen balk of iets dergelijks. Over het algemeen werkt het goed als je hem in de buurt van de accu plaatst. Als je de tracker nog kunt zien, is er waarschijnlijk ook contact met de zendmasten. De trackers kunnen na de rally in de auto blijven zitten en bij een volgende editie opnieuw worden gebruikt. Ze verbruiken nagenoeg geen stroom; zodra de auto in rust is, schakelt de tracker over naar een soort slaapstand. Het Tulpenrallye-platform wordt ingeschakeld van medio april tot en met 20 mei 2024. Op 19 april 2024 testen wij welke trackers correct binnenkomen in ons rekencentrum. Zorg ervoor dat de tracker dus op 19 april 2024 is aangesloten om wachtrijen bij de proloog te voorkomen. Om de tracker goed te kunnen testen moet er enkele kilometers mee gereden zijn!
 
Equipes uit andere landen dan Nederland, België en Duitsland ontvangen de tracker in Bilbao. Onze technische vrijwilligers zullen deze equipes helpen met de installatie.
 
Tijdens de rally kun je de zelf inloggen via de app en je eigen route inclusief snelheden terugkijken. Installeer de app alvast voor de start in Bilbao. De komende week wordt aan elke deelnemer ook een mail vanuit Moving Intelligence gestuurd naar het bij ons bekende mailadres. In dit bericht zit een activatielink om je account op dit platform verder aan te maken. Zowel de bestuurder als de navigator kunnen inloggen.
 
De app is te downloaden via:
MiApp Fleet – Apple link 
MiApp Fleet – Android link
 

<!–


–>

Galafeest in ChantillyVanwege het jubileum is het slotfeest in Black Tie. Om kreukels te voorkomen bieden wij kosteloos transport van de galakleding aan. Dit transport wordt verzorgd door State of Art. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je de galakleding hangend in een kledinghoes met naamlabel inleveren tijdens de proloog. De kleding kan direct na de finish in Chantilly opgehaald worden.

<!–


–>

Tulpenrallye kennismakingsrit 
op 20 april 2024
Net als vorig jaar organiseren wij weer een rally voor gasten. Alle leden van de KNAC, DHRC en AMAC zijn hiervoor uitgenodigd. Deelnemers kunnen tijdens deze rit kennismaken met de Tulpenrallye, de gebruikte systemen en de sfeer van het evenement proeven. Het niveau van deze rally is eenvoudig, wat betekent dat het leuk en uitdagend is voor iedereen. Er is geen specifieke ervaring vereist, maar ook met ervaring is het een plezierige rit. Na afloop van de gastenrally is er een uitleg beschikbaar. Er wordt geen klassement opgemaakt en er is geen winnaar. Deze rally is niet geschikt voor ervaren Tulpenrallye-deelnemers. Nieuwe deelnemers aan de Tulpenrallye zijn apart uitgenodigd voor een Rookie-instructieavond en bijbehorende oefenrit.
 
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de kennismakingsrit. De start vindt plaats op 20 april om circa 09.30 uur bij Fort Voordorp in Groenekan. De kosten voor deelname bedragen € 50 per equipe, inclusief een lunch bij de finish. Aanmelden kan uitsluitend via proloog@tulpenrallye.nl, waarna een betaalverzoek wordt verstuurd.

Feestelijke receptie ter gelegenheid van 75 jaar TulpenrallyeOp zaterdag 20 april zijn alle deelnemers, winnaars van de Coupe Rallye des Tulipes, vrijwilligers, oud-vrijwilligers en relaties van de Tulpenrallye uitgenodigd om samen het 75-jarig bestaan van de Tulpenrallye te vieren. Van 16.30 uur tot 18.00 uur houden wij een feestelijke jubileumreceptie in Fort Voordorp te Groenekan. Wij heffen dan graag het glas met alle aanwezigen. Tijdens de receptie wordt ook het boek “75 jaar Tulpenrallye, met passie tussen bollen en pijlen” onthuld.
 
Het programma is zo gepland dat zowel de rit voor sponsors, de PartnerRallye, de Rookie-oefenrit en de equipes wiens auto gekeurd worden allemaal tegelijk bij de borrel aankomen. Dit zorgt voor een gezellige drukte op de receptie.

Acceptatiebrieven

Afgelopen week zijn de acceptatiebrieven naar alle deelnemers verzonden. Wij verzoeken je vriendelijk om deze acceptatiebrief goed te controleren. Mocht er een fout in staan, meld dit dan snel door een e-mail te sturen naar rallyoffice@tulpenrallye.nl. Voor de Nederlandse equipes bevat de acceptatiebrief ook alle informatie over de Proloog.

<!–


–>

Rookie-bijeenkomst en oefenrit

Op 12 en 14 maart 2024 worden er speciale bijeenkomsten gehouden voor nieuwe Tulpenrallye-deelnemers. Alleen deelnemers die niet eerder hebben deelgenomen, zijn hiervoor uitgenodigd. Als een equipe bestaat uit één Rookie, dan is het andere equipe-lid ook welkom. Deze editie hebben wij maar liefst 105 nieuwe deelnemers aan de start. Deze avonden zijn bedoeld om deze grote groep nieuwe deelnemers voor te bereiden op wat hen te wachten staat. Jan en Erwin Berkhof (beide Routechefs) zullen de navigatiesystemen grondig uitleggen. Om de opgedane kennis in de praktijk te oefenen, zijn de Rookie-equipes (met minstens één Rookie in de equipe) uitgenodigd om deel te nemen aan een oefenrit op 20 april 2024. Voor alle andere equipes is er geen oefenrit georganiseerd. Equipes die willen oefenen voor de Tulpenrallye raden wij aan deel te nemen aan de Alzheimerrallye of de Hoefslagrally. Beide rally’s werken met vergelijkbare systemen als bij de Tulpenrallye.

<!–


–>

Instagram actie

De wereld van sociale media wordt steeds belangrijker. Er wordt gezegd dat sociale media zoveel invloed heeft dat het zelfs verkiezingen kan beïnvloeden en hele bevolkingsgroepen in beweging kan brengen. De Tulpenrallye beseft terdege dat het niet vanzelfsprekend is dat nieuwe mensen/deelnemers ons zomaar leren kennen. Om de rally richting het 100-jarig bestaan te brengen, moeten er steeds opnieuw zaadjes worden geplant bij toekomstige deelnemers. Wij maken momenteel actief gebruik van Facebook en Instagram. Als wij kijken naar doelgroepen, leeftijd en dergelijke, dan is Instagram op dit moment het beste kanaal om nieuwe deelnemers te bereiken.
 
Om het bereik te vergroten, organiseren wij een actie voor deelnemers en vrijwilligers. Wij gaan 7 prijzen uitreiken tijdens de rally, elke rallydag één. Iedereen die de Tulpenrallye tagged in een bericht op Instagram tijdens een rallydag kan na loting dagwinnaar worden. De voorwaarde om te winnen is dat je ons volgt en dat @tulpenrallye_official jou ook mag volgen. Alleen deelnemers en vrijwilligers komen in aanmerking voor de prijzen. Wij zullen jouw Instagram-post ook delen in onze stories. Dus als je de stickers op je auto hebt geplakt, de tracker succesvol hebt ingebouwd, druk aan het oefenen bent of als de Tulpenrallye-tulpen in bloei staan, tag dan @tulpenrallye_official op Instagram. Zo laat je jouw vrienden zien aan welk prachtig evenement je deelneemt, en wie weet win je een mooie dagprijs!

Sinds vorig jaar taggen wij tijdens de rally actief deelnemers op foto’s. Ook daarvoor is het handig als je ons volgt en wij jou terug mogen volgen. Jij kunt dan Tulpenrallye-foto’s weer delen op je profiel of in een story.  

Hoe werkt Taggen op Instagram?
→ Open de app Instagram.
→ Tik onderin op het vierkantje met plusteken.
→ Kies de foto die u wilt delen.
→ Volgende.
→ Kies eventueel een filter, daarna volgende 
→ Schrijf een onderschrift en typ een tekst.
→ Personen toevoegen en tik op de foto.
→ Typ de naam van degene u wilt taggen.
→ Tijdens het typen verschijnen al suggesties.
→ Tik op de juiste persoon.
→ Tik op Klaar/ het vinkje.
→ Tik op Delen.

<!–


–>

 

Belangrijke data
 • Conformiteit- en documentencontrole in De Bilt                           20 april 2024
 • Feestelijke lustrumreceptie 70e Tulpenrallye 16.30 – 18.00 uur   20 april 2024
 • Oefenrit “Tour Euskara” Bilbao                                                     11 mei 2024
 • 70e Tulpenrallye 2024                                                                   11 tot en met 17 mei 2024

<!–


–>

Facebook

Instagram

Website

Copyright © 2024 Tulpenrallye, All rights reserved.

Our mailing address is:
General mailadres: rallyoffice@tulpenrallye.nl
Specific for external communication: keesvanloon@tulpenrallye.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

Lees ook

 •  
  Nieuws

  Tulpenrallye en SLS Classic intensiveren samenwerking

  Beste rallyvrienden, Het organiseren van grote rally-evenementen vraagt steeds meer van de organisatie. De veranderende maatschappij leidt tot nieuwe regels en toenemende wensen van de deelnemers. Voor het organisatieteam betekent dit een flinke toename van de werkzaamheden en de benodigde tijd om deze te realiseren. Als vrijwilligers zetten wij ons het hele jaar in om […]
 •  
  Nieuws

  Tulpenrallye nieuwsbrief 2024 #4

    View this email in your browser <!– –> Beste Rallyvrienden, Vandaag publiceren wij “Tulpenrallye aan tafel #12”. In elke uitzending gaat Werner Budding in gesprek met gasten, deelnemers en leden van het Organisatiecomité. Ditmaal is de Tulpenrallye op bezoek bij een klant van Edward Goessens, CEO van TCC smart IT Solutions en tevens nieuwe […]

Bekijk de media van de oudste rally van Nederland

Rallye 2021

Video's

Media

Socials

Nieuwsbrief

Detron
State of Art
Vredestein

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.