ProfinRood_LeftRight480Pardon? Pardon? Nu breekt mijn spreekwoordelijke klomp! Rene van der Borch met zijn mooie bedrijf Profin partner van de Tulp 2015? Wat voert René in zijn schild?!?!?!
Dit behoeft u als argeloze lezer wat uitleg. Ondergetekende is al enige jaren verslingerd aan het rally-spelletje. 2015 wordt onze 4e Tulp en wij zijn al drie jaar in de sportklasse bij de (actiefste?) rallyclub van Nederland, de AMAC, trouw en druk aan het oefenen. De Tulp is één van de hoogtepunten van het jaar en ik denk niet dat ik hier hoef uit te leggen waarom wij dat vinden….
Maar – ik hoor het u denken – wat is nu het bruggetje met René en Profin en vanwaar mijn verontwaardiging? Op zich eenvoudig. Toeval wilde dat andere AMAC bekenden – uiteraard uit de omgeving van Amersfoort – in dezelfde (sport)klasse met auto’s van ongeveer hetzelfde bouwjaar in de rally meerijden. In onze eerste Tulp in 2012 leverde dat steeds prachtige plaatjes op van 2 Alfa Romeo Giulia’s, geboren in dezelfde maand in dezelfde fabriek, vrijwel de hele Tulp als aan een draadje aan elkaar geregen door het Franse landschap stoven! Bekenden werden maatjes en maatjes werden vrienden. Naast een flinke strijd onderling werd er veel gelachen, heel veel gelachen…

Die lol bleef niet onopgemerkt en in het prille begin van 2014 werden de plannen gesmeed om binnen de echte wedstrijd een team te vormen om samen de Tulp 2014 te gaan beleven! Achteraf gezien is dat een top idee geweest want het heeft de hele Tulp 2014 een extra dimensie gegeven. Nu hadden we ook geluk. Het ‘Tulp Allstars A-Team’ bestond in eerste instantie uit 4 equipes, te weten 112 (Kees van Loon/Maarten Kalk – 911), 123 (Roy Bolks/Peter Jan Smit – Giulia), 124 (Tom Deschan/Hans Wienk – Giulia) en 130 (Rene van der Borch/Naomi Krosenbrink – 911).
Wat we achteraf merkten is dat vooral de  nummering er toe leidde dat we steeds bij elkaar in de buurt hebben gereden, zeker de 1ste 5 dagen. De Tulp is heel massaal (dat is een nadeel) maar omdat we relatief bij elkaar stonden, konden we ’s morgens samen ontbijten en later lunchen en ook elkaar opzoeken bij het diner. Dat verhoogde de gezelligheid enorm. Al gauw een ‘Whatsapp’ groepje aangemaakt en niet lang daarna vloog er allerlei zin en onzin door de ether. De Tulp 2014 was begonnen!

Om de feest vreugde te verhogen hebben we allerlei dezelfde prijzen laten maken, voor iedere teamlid 1 en zorgen we voor ruim voldoende snoepgoed voor de Marchalls – met een duidelijk ‘omkoop’ boodschap op de pakketjes – om de Marchalls te bedanken. Iedere avond was het raak: na de officiële prijsuitreiking gingen we vrolijk verder met onze eigen prijzen. Dat gaf toch links en rechts wat verbaasde blikken….. Wat zijn die gasten nu aan het doen??
Ons team werd op het laatste moment nog aangevuld met een extra equipe nummer 106 van Rob van den Camp en Onno den Boer. Wat we niet konden bevroedden is dat deze heren later de sportklasse op hun naam schreven…

Kortom dit is de achtergrond van mijn relatie met René. Maar nu de verontwaardiging? Waarom?
Simpel: binnen het team heerste rivaliteit. Zet een paar mannen een week bij elkaar en je kan er op wachten dat er allerlei wedstrijdjes worden bedacht. De meest voor de hand liggende wedstrijd is natuurlijk de klassering…. En jawel hoor iemand moest binnen de groep als laatste finishen en u raadt het al…..
Dat gaat dus niet meer gebeuren want ik ken René! Hij heeft inmiddels een top-navigator ‘gevonden’ – Jacques Limpens – en is zich al een jaar mentaal aan het voorbereiden om de andere teamleden dit jaar eens een flink ‘poepie te laten ruiken’.

Maar dat Rene nog verder gaat had ik niet verwacht… Hij is nu partner en dus verdenken alle teamleden hem nu uiteraard van voorkennis! Koopt René de overwinning? Zou hij zover gaan?
Nee hoor…. Wees gerust. We begon als gek plannetje heeft geleid tot een mooie vriendschap die echt wel bestand is tegen dit soort ‘verdenkingen’.
De Tulp 2015 is wat ons betreft al weer begonnen, het belooft een hele mooie te worden…….

Peter Jan Smit

Posted in Nieuwsitem

Laatste artikelen