Autosporthistorie komt weer tot leven.

Vlnr; Henk Janus, Keiko Claassen (public relations KONI) en Bert Dolk.

Vlnr; Henk Janus, Keiko Claassen (public relations KONI) en Bert Dolk.

In 1997 werd speciaal voor de historische Tulpenrallye het KONI Classic Rally Team opgericht. Het jaar 2000 was de laatste keer dat het team in actie kwam tijdens de Jubileum Tulpenrallye naar Berlijn, daarna werd het stil rond het team. In de Tulpenrallye van 2014 komt het KONI Classic Rally Team terug, mét de iconische KONI Bus die bij zoveel autosportevenementen te zien was en nu in de zorgzame handen van de familie Janus is terechtgekomen.

 In de jaren 1997-2000 ging de KONI Bus altijd mee met de Tulpenrallye en fungeerde dan als clubhuis en sleutelplek. Daarna verloor de naamgever van het team de interesse aan autosport en bovendien bereikte de drijvende kracht achter de KONI Bus, Jhr Aert van der Goes, rond die tijd de pensioengerechtigde leeftijd. Na jaren van stilstand werd de bus gekocht door Bert Dolk. Aangezien Bert geen ruimte had voor de bus werd deze bij het bedrijf van de familie Janus, Janus Vaten, gestald en onderhouden. Het enige evenement waar de KONI Bus nog werd ingezet, was Classic Wings & Wheels op de vliegbasis Gilze-Rijen. Inmiddels was de familie Janus eigenaar van de bus geworden. Om toch weer meer te gaan doen met dit voertuig dat zo’n bijzondere plaats inneemt in de Nederlandse autosporthistorie, ontstond al snel het idee om weer als het KONI Classic Rally Team mee te gaan doen aan de Tulpenrallye. “Na diverse gesprekken met KONI bleek dat zij zeer positief tegenover een Revival van het team stonden,” vertelt Henk Janus. “We hebben toen besloten om de bus mee te nemen naar de Tulpenrallye 2014. En ook Aert van der Goes gaat weer met ons mee!” “Er is een rallyteam geformeerd met maar liefst elf equipes, die verdeeld zijn onder de vier klassen,” vervolgt Janus. “In de Expertklasse gaan vier auto’s namens het KONI Classic Rally Team van start, met daarin onder andere vijfvoudig winnaar Bert Dolk met navigator Jaap Verplanken en Rinus Sinke (tweemaal winnaar in de Tulpenrallye) met navigator Bart den Hartog. Ook de equipe Pim Janus en navigator Fred Froger maakt deel uit van het team.” De overige equipes zijn verdeeld over de sport- en toerklasse met daarbij nog één auto in de vintageklasse, een prachtige Bentley die zal worden bemand door vader en zoon Hunfeld.

State of Art, bekend om zijn (auto)sportieve imago, zal als kledingsponsor optreden voor het KONI Classic Rally Team en op de woensdagavond tijdens het evenement zal KONI alle deelnemers een borrel met echte Hollandse bitterballen aanbieden. Tevens zal de KONI Bus in augustus schitteren tijdens de Historische Grand Prix op Zandvoort, waar zij net als ‘toen’ de nu historische F1-auto’s weer volop gaan ondersteunen.

Met de Revival van het KONI Classic Racing Team komt een prachtig stukje Nederlandse autosporthistorie weer tot leven!

Posted in Nieuwsitem

Laatste artikelen
 • 67e Tulpenrallye wordt verreden van 25 t/m 31 oktober 2020

  De 67e editie van de Tulpenrallye zal worden verreden van zondag 25 t/m zaterdag 31 oktober 2020. Nadat recent is besloten dat het evenement in verband met het corona-virus niet op de oorspronkelijke datum (10-16 mei) kan worden verreden, heeft de organisatie overlegd met een aantal deelnemers, sponsors, hotels en enige andere betrokkenen. Het bleek uiteindelijk nog niet eenvoudig om een evenement dat in 10 maanden zorgvuldig en in detail was voorbereid, in een week tijd te verschuiven naar een heel andere periode in het jaar. Op basis van de inzet van alle betrokkenen is dit nu gelukt en met de laatste week van oktober is de organisatie ervan overtuigd een geschikte week te hebben gevonden om de 67e Tulpenrallye in het najaar van 2020 te kunnen verrijden.

  Read More...

 • Tulpenrallye verschoven naar najaar 2020

  De 67e editie van de Tulpenrallye wordt in oktober 2020 verreden. De reden hiervoor is de situatie rondom het Corona-virus in Europa, en wij willen wat dat betreft geen enkel risico lopen met de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers.

  Read More...

 • Minder bergen in 67e Tulpenrallye

  In de eerste drie dagen rijden we door een glooiend landschap in plaats van over hoge bergen in de Pyreneeën en de Alpen. De hoogste bergen vinden we dit jaar pas in de Jura.

  Read More...