De oudste autorally van Nederland

Rallye 2023

Video's

Foto's

Socials

Nieuwsbrief

Partners van Tulpenrallye

Detron
State of Art
Vredestein

De Tulpenrallye

In 1948 spreekt Maurice (Maus) Gatsonides, Nederlands meest bekende rallyrijder op dat moment, na afloop van een Alpen Tour Rally de Franse Simcarijder Marc Angelvin. Onder het drinken van een glas goede wijn wordt er besproken waarom er in Nederland nog geen internationale rally’s worden verreden. Gatso brengt op dat er in de Lage Landen geen bergen zijn om rally’s te rijden. Angelvin heeft toen gezegd dat je vanuit Nederland overal naar toe kunt rijden en dat de Tulpen een mooi symbool zouden kunnen voor een rally. In 1949 wordt door de Regionale Automobiel Club West (R.A.C.-WEST) een Rallye des Tulipes georganiseerd. De grondslag van de rally lag dus in Frankrijk en vandaar de naam Tulpenrallye met een e aan het einde.

Nu staan wij aan de vooravond van alweer de 68e Tulpenrallye die sinds de eerste editie in 1949 die vanaf 8 mei 2022 verreden gaat worden. 

Wil je meer lezen over de geschiedenis van de Tulpenrallye of oud beeldmateriaal terugkijken, ga dan naar Tulpenrallyehistory.com. Deze speciale website over de Tulpenrally historie is gemaakt ter gelegenheid van de 65e verjaardag van de Tulpenrallye. 

Voor meer informatie over de komende editie verwijzen we je naar de pagina’s onder de menuknop Tulpenrallye.

Etappes

1

Vichy

2

Vichy

3

Beaune

4

Troyes

5

Nancy 

6

Luxembourg

7

Valkenburg

nl_NLDutch

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.