Tulpenrallye nieuwsbrief 2023 #7


View this email in your browser

<!–


–>

Beste Rallyvrienden,

Als de eerste tulpen weer zichtbaar boven de grond komen, dan weten wij dat het voorjaar zich aandient en de start van de Tulpenrallye dichtbij is. Over ruim 9 weken begint de 69e editie van de Tulpenrallye in Vichy. Bij veel deelnemers begint het rallygevoel te kriebelen en wordt er druk aan de auto’s gesleuteld. Ook in de Tulpenrallye organisatie is het druk. In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan de nieuwe opzet van de lunches. En introduceren wij onder andere ter vervanging van de PIX-klok een nieuwe wijze van inklokken bij bijvoorbeeld de TC-IN en TC-UIT. Ook vernieuwen wij de samenwerking met de KNAC, Nederlands oudste automobielclub.
 
Graag zien wij alle deelnemers tijdens de Conformiteitscontrole (Proloog) op 15 april 2023 en kijken wij uit naar de start van de rally op 7 mei 2023 in Vichy!

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité 69e Tulpenrallye

(for English: LINK)

<!–


–>

Samenwerking KNAC

De KNAC is Nederlands oudste automobielclub en de Tulpenrallye de oudste Nederlandse rally. Dat vraagt om een nauwere samenwerking tussen deze twee organisaties. In vervlogen tijden was die samenwerking er ook, getuige onder andere de foto van de start van de rally in 1951 voor de deur van het hoofdkantoor van de KNAC. Onlangs hebben de directie van de KNAC en het bestuur van de Tulpenrallye met elkaar afgesproken om de samenwerking nieuw leven in te blazen. De komende tijd werken wij dit verder uit. In deze nieuwsbrief een column van de KNAC over het lidmaatschap. Onderzoek onder onze deelnemers geeft aan dat circa 25% van de deelnemers lid is van de KNAC.

<!–


–>

PIX-klok wordt vervangen

Bij de afgelopen editie van de Tulpenrallye is de rekenkamer verder gedigitaliseerd. Het doel was het handmatig werk te verminderen, fouten te voorkomen en een snellere publicatie van de uitslag. Voor deelnemers en organisatie was de nieuwe werkwijze wennen, maar de resultaten waren positief. Het hoofd van de rekenkamer Maarten Kalk en de wedstrijdleider Willem van Leeuwen hebben na de rally een wensenlijst opgesteld. De PIX-klok vervangen is daar één van. Het verwerken van de PIX-tijden kan pas als de equipe de tijdkaart aan het einde van de dag heeft ingeleverd. Dit jaar gebruiken wij een systeem waarbij de deelnemers met behulp van hun deelnemersbadge de tijd ‘inklokken’. De tijden zijn dan direct voor de rekenkamer beschikbaar. Wij kunnen het systeem inzetten voor de TC-IN en/of TC-UIT locaties. Voor de start van de rally in mei zal de werking in een Nieuwsbrief worden toegelicht en komt er een instructie video beschikbaar.

<!–


–>


Koffie- en middagstop
Ook dit jaar is er weer een korte stop in de ochtend- en de middagetappe ingebouwd. ’s Ochtends bij de bekende Detron koffiestop. Daar bereiden twee barista’s als gebruikelijk koffie naar wens en smaak. Bij de start op maandagochtend ontvangt iedereen een met vers water gevulde HISCOX hervulbare fles. Bij de middagstop kun je deze opnieuw vullen bij het HISCOX waterpunt.
 
Het HISCOX waterpunt bevat vers leidingwater dat vervoerd wordt in een speciale rvs-drinkwater tank van 1.000 liter. Deze tank wordt gekoeld en houdt het water daarmee gegarandeerd vers. Deze tanks van Tapwagen.nl worden veelvuldig ingezet bij grote evenementen en festivals.
 
De Tulpenrallye bemanning heeft voor alle deelnemers bij de middagstop een lekkere of gezonde snack.

<!–


–>


Transport rallyauto
Veel deelnemers maken jaarlijks gebruik van het door de Tulpenrallye aangeboden autotransport met de vrachtwagens van Logicx. Dit is een belangrijk onderdeel van de sponsoring van Logicx. Voor deelnemers is het een relaxt gevoel dat de rallyauto op de startlocatie klaar staat zonder dat zij de route van huis naar Vichy hoeven te rijden.
 
In deze editie van de Tulpenrallye is vliegen of met de trein naar de startlocatie een logistieke uitdaging. Het dichtstbijzijnde vliegveld voor lijndiensten is Lyon, ca 2,5 uur rijden van Vichy. Ook met de trein kom je daar niet eenvoudig. Samen met onze sponsor Logicx bieden wij transfer met een personenauto/minibus aan van het vliegveld naar het Headquarter in Vichy. Deze service is exclusief voor deelnemers die gebruik maken van het Logicx autotransport van de Tulpenrallye. De rally auto staat dan klaar in Vichy. Deze service bieden wij aan op zowel zaterdag als zondag en geldt ook voor iedereen die nu al autotransport via de inschrijving heeft gereserveerd.
 
Het autotransport vanaf 6 locaties in Nederland, inclusief de transfer van het vliegveld naar Vichy, kost € 450,- (ex btw voor de businessclub members en sponsors). Wil je hier gebruik van maken dan volstaat een mailbericht aan rallyoffice@tulpenrallye.nl. Vermeld daarbij op welke locatie je de auto wenst in te leveren. De keuze bestaat uit: Apeldoorn, Den Bosch, Valkenburg, Rotterdam, Utrecht, en Oosterhout. Er zijn maximaal 40 plaatsen.

Conformiteitscontrole (Proloog)

In de vorige Nieuwsbrief is de nieuwe datum van de Conformiteitscontrole (Proloog) gecommuniceerd, zaterdag 15 april 2023. Helaas is de vergunning voor de beoogde (bijzondere) locatie nog niet definitief. Naar verwachting wordt deze vergunning medio maart afgegeven. Wij houden je op de hoogte.
 
Van veel deelnemers aan de Alzheimerrally, die op vrijdag 14 april 2023 verreden wordt, hebben we een vraag gekregen over de locatie van de Conformiteitscontrole. Zij hebben gevraagd waar ze kunnen overnachten in de buurt van de Conformiteitscontrole locatie. Wij adviseren om te overnachten in de omgeving van de finish van de Alzheimerrally in Duiven. De afstand naar onze beide potentiële Conformiteitscontrole locaties is dan ongeveer gelijk.

<!–


–>

Lunches tijdens de rally

Voor de lunches zijn wij een samenwerking aangegaan met YveY. Van maandag tot en met vrijdag wordt er langs de route een lunch stop ingericht. Net als altijd, maar nu op het terrein van bijvoorbeeld een chateau, camping of circuit. YveY heeft een gigantische truck-oplegger van waar uit de koks en het personeel van YveY de lunch verzorgen. De lunch wordt door de deelnemers bij de truck zelf gekozen en afgehaald. Elke dag is er keuze uit diverse soorten soep, salade, warme snacks en broodjes. Allemaal vers bereid in de horeca keuken in deze truck-oplegger. Het resultaat is een meer gevarieerde en gezondere lunch.
 
Er is een grote tent met tafels en stoelen voor de lunch ingericht. Tulpenrallye vrijwilligers richten de locatie in zodat parkeren, toiletten, de dependance van de rekenkamer en de TC-UIT net zo geregeld is als in voorgaande jaren. Bijkomend voordeel van de nieuwe opzet is dat wij de lunch beter kunnen inpassen in etappes die door zeer dunbevolkte gebieden voeren. Wij vinden het een spannende wijziging in het beproefde concept.


 
YveY kennen wij al een flink aantal jaren als sponsor van de Tulpenrallye. YveY exploiteert de horeca en catering in een groot aantal Nederlandse voetbalstadions. Daarnaast is zij actief op grote evenementen als cateraar. Voorbeelden hiervan zijn de Master of Luxery en het Concours de Elegance. Dezelfde truck-oplegger wordt ook ingezet voor lunches tijdens de Tour de France.

<!–


–>

Brandblusser: Tip van Bas Aalberts

Tijdens deelname aan de Tulpenrallye is, conform het reglement, de aanwezigheid van een brandblusser vereist. Bas Aalberts van Bas Auto Service tipte ons met het volgende. Beginnende brandjes komen tijdens een rally helaas geregeld voor. Deze zijn snel te blussen met de aanwezige brandblusser. Hiermee wordt verdere schade voorkomen. De restschade bij het gebruik van een poederblusser is echter veel groter dan bij het gebruik van een schuimblusser. Bas adviseert dan ook om de overstap te maken naar een schuimblusser. Kies wel voor een vorstbestendige variant!

<!–


–>

KNAC Breakdownservice
De Tulpenrallye vergt niet alleen iets van de bestuurder en navigator maar ook van de auto. Ondanks alle voorbereidingen en onderhoud kan er toch iets kapotgaan. Als je tijdens een rally, rit of prestatietocht met pech komt te staan, dan heb je bij de meeste aanbieders van pechhulp géén recht op pechhulp. Wist je dat in artikel 13 van de voorwaarden van de ANWB Wegenwacht staat dat als je deelneemt aan wedstrijden of georganiseerde (prestatie)tochten, al dan niet met een snelheidselement of moeilijkheidsgraad, er geen recht op (pech)hulp is?
 
De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) is al 125 jaar een club van en voor echte autoliefhebbers zoals jij, met extra voordelen voor rallyrijders. De KNAC biedt namelijk pechhulpservice, in samenwerking met buitenlandse zusterclubs zoals de ADAC, die perfect past bij het rijden van rally’s met je klassieker. Met de pechhulpservice van de KNAC, inclusief de Classic Car Module, word je wél geholpen als je bijvoorbeeld tijdens de Tulpenrallye met pech uitvalt.
 
De pechhulpservice van de KNAC is persoons-gebonden en geldt voor een onbeperkt aantal auto’s, zowel modern als klassiek. Je hebt recht op:

 • uitgebreide pechhulp in Nederland en Europa altijd inclusief vervangend vervoer;
 • transport van je auto naar een garage van uw keuze in Nederland als je auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden.
 Kies je ook voor de Classic Car Module voor auto’s ouder dan 25 jaar, dan kan je rekenen op:
 • dekking in Europa tijdens rally’s en prestatieritten;
 • repatriëringsgarantie van uw klassieker.

<!–


–>

Belangrijke data 

 • Digitale verzending acceptatiebrieven            8 maart 2023 
 • Conformiteitscontrole (Proloog)                      15 april 2023 
 • Oefenrit en rallycursus                                    15 april 2023
 • Oefenrit zondag Vichy                                     7 mei 2023
 • 69e Tulpenrallye 2023                                     7 tot en met 13 mei 2023

<!–


–>

Facebook

Instagram

Website

Copyright © 2023 Tulpenrallye, All rights reserved.

Our mailing address is:
General mailadres: rallyoffice@tulpenrallye.nl
Specific for external communication: keesvanloon@tulpenrallye.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

Lees ook

 •  
  Nieuws

  Tulpenrallye en SLS Classic intensiveren samenwerking

  Beste rallyvrienden, Het organiseren van grote rally-evenementen vraagt steeds meer van de organisatie. De veranderende maatschappij leidt tot nieuwe regels en toenemende wensen van de deelnemers. Voor het organisatieteam betekent dit een flinke toename van de werkzaamheden en de benodigde tijd om deze te realiseren. Als vrijwilligers zetten wij ons het hele jaar in om […]
 •  
  Nieuws

  Tulpenrallye nieuwsbrief 2024 #5

      View this email in your browser <!– –> (for English: LINK) Beste Rallyvrienden, Tijdens het schrijven van deze Nieuwsbrief schijnt de zon over Nederland en zijn de eerste rally’s alweer verreden. Veel deelnemers gebruiken deze rally’s als oefening voor de Tulpenrallye. In november 2023 hebben wij aan onze deelnemers en vrijwilligers een doosje tulpenbollen […]

Bekijk de media van de oudste rally van Nederland

Rallye 2021

Video's

Media

Socials

Nieuwsbrief

Detron
State of Art
Vredestein

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.