Tulpenrallye nieuwsbrief 2024 #2

 


View this email in your browser

 


 

Beste Rallyvrienden,

Vandaag nodigen wij je uit om in te schrijven voor de 70e editie van de Tulpenrallye. De inschrijving opent op 8 oktober a.s. om 16.00 uur en het voorlopige reglement staat vanaf vandaag op de Tulpenrallye website. De start van de 70e Tulpenrallye vindt plaats in Bilbao op zaterdag 11 mei 2024, waar alle deelnemers welkom zijn in het Guggenheim Museum. In het museum wordt het welkomstdiner gehouden, daarvoor is er gelegenheid het museum te bezoeken. Op zondag start de route van ca. 2.500 km, om na 6 dagen op vrijdag 17 mei te finishen in Parijs – Chantilly. De 70e editie van de Tulpenrallye is een lustrumeditie. Tegelijkertijd vieren we ook het 75 jarig bestaan van de Tulpenrallye en daarom kent deze editie meer bijzondere elementen dan iedereen gewend is.

In deze nieuwsbrief besteden we extra aandacht aan een aantal details rondom inschrijving, hotels en klassen. Daarnaast meer over de transportafspraken die gemaakt zijn met onze sponsor Logicx.

Als organisatiecomité kijken wij ernaar uit jullie te verwelkomen aan de start van de 70e Tulpenrallye. Het belooft een speciale jubileum editie te worden!  

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité 70e Tulpenrallye

(for English: LINK)

Route 70e Tulpenrallye

Onze routechefs Jan en Erwin Berkhof hebben weer een geweldige route uitgezet. Vanaf Bilbao zullen de equipes van start gaan en gevarieerde rallydagen rijden. In de aankomende nieuwsbrieven volgt een korte omschrijving van iedere rallydag.
Vandaag starten wij met de 1e rallydag.

11 mei – Bilbao – Biarritz

De 70e Tulpenrallye start op zondag 12 mei 2024 bij het zeer bijzondere Guggenheim Museum in het Spaanse Bilbao. De eerste dag ligt de route voor een zeer groot deel in Spanje. De deelnemers zullen in de ochtend door het Baskenland richting Pamplona gaan. Dit is de hoofdstad van Navarra alwaar de eerste lunch zal worden geserveerd. Vervolgens verlaat de rallykaravaan Spanje via een fraaie Col en gaat Frankrijk in. Deze eerste dag staat in het teken van prachtige wegen en mooie vergezichten. Deze eerste wedstrijddag zal het aantal behaalde strafpunten laag zijn. De dag zal eindigen bij de Golf van Biskaje in de chique badplaats Biarritz.

<!–


–>

Klassen

Deze editie kan er zoals gebruikelijk ingeschreven worden in 4 klassen: Expert, Sporting, Touring en Pre-War. Voor zeer ervaren deelnemers is er de Expert klasse waarbij gestreden wordt om de Coupe Rallye des Tulipes. Daarnaast is er de zeer competitieve Sporting klasse voor de ervaren equipes, maar ook de Touring klasse voor degene die iets minder tijdsdruk willen hebben of minder ervaren zijn. Uit ervaring weten we dat ook deze Touring klasse traditioneel zeer competitief is. En wie meer wil genieten dan voor de winst strijden heeft daar in de Touring ook gelegenheid voor. Dit jaar is er voor het eerst een Pre-War klasse waarbij uitsluitend auto’s toegelaten worden van voor 1 januari 1946. Als alle toezeggingen waar gemaakt worden dan gaan wij in deze klasse het minimum aantal van 15 equipes halen. Aan de deelnemers van de Pre-War klasse wordt een totaalpakket aangeboden met autotransport, bewaakt parkeren en één hotel waar alle Pre-War equipes overnachten.

<!–


–>

Hotels

Een groot deel van de Tulpenrallye deelnemers boekt zelf hun hotels. In het voorlopige reglement staan de locaties van de dagelijkse finishplaatsen en startlocatie op de volgende dag vermeld. Hier kunnen nog wijzigingen in komen maar dit geeft wel een goede indicatie om plezierige hotel locaties hotel te kiezen. De deelnemers die inschrijven als Tulpenrallye Member, Business club of Sponsor hebben de mogelijkheid een hotelpakket bij de organisatie af te nemen. De deelnemers in Pre-War klasse doen mee op basis van een totaalpakket, zie hiervoor het reglement. De organisatie tracht hotels te boeken waar zoveel mogelijk equipes ondergebracht kunnen worden. Helaas blijkt dit niet op alle finishlocaties mogelijk te zijn. In plaatsen als Limoges en nabij Magny-Cours, zullen de equipes in meerdere verschillende hotels ondergebracht worden. 
 
Voor alle deelnemers is dit jaar bij de finish een kamer geboekt in een hotel in Parijs- Chantilly. Aangezien de rally pas laat in de middag zal eindigen gaan wij ervanuit dat iedereen wil blijven slapen en dat alle deelnemers met ons de feestelijke prijsuitreiking willen vieren. Het slotfeest is dit jaar vanwege het lustrum en jubileumjaar in Black-Tie. De kosten voor deze hotelkamer komen bovenop het inschrijfgeld en zijn een verplicht onderdeel bij de inschrijving.

<!–


–>

Uitzendingen RTL7

Aan de kijkcijfers te zien hebben heel veel mensen de afgelopen twee weken gekeken naar de Tulpenrallye op zondagmiddag 16.00 uur op RTL7. Vandaag (zaterdag) wordt om ca 16.00 uur de 2e aflevering herhaald en morgen(zondag) is alweer de laatste aflevering. En niet geheel toevallig opent dan ook de inschrijving op de Tulpenrallye website.

<!–


–>

Inschrijving voor de 70e Tulpenrallye

De inschrijving opent zondag 8 oktober 2023 om 16.00 uur. Ga hiervoor naar de website van de Tulpenrallye en schrijf je in om deel te nemen aan de 70e Tulpenrallye in 2024. Dit jaar is er maar liefst 3 weken gelegenheid om een registratie volledig in te sturen. Neem de tijd om je inschrijving zorgvuldig af te ronden, maar wacht uiteraard niet te lang. De inschrijving sluit op zondag 29 oktober 2023 om 20.00 uur. Op onze website is vandaag het voorlopige reglement gepubliceerd. In het reglement staan alle details over klassen, bedragen, programma en uiteraard het concept wedstrijdreglement. Zoals gebruikelijk is inschrijven voor de Tulpenrallye uitsluitend mogelijk op invitatie voor equipes met auto’s die zijn gebouwd voor 1 januari 1974. Bij te veel inschrijvingen wordt er geloot, ongeacht datum en tijdstip van je inschrijving. Op zondag 5 november 2023 wordt de voorlopige deelnemerslijst via de website gepubliceerd. Wij kijken met belangstelling uit naar jullie inschrijving.

<!–


–>


Trackers verplicht in 70e Tulpenrallye
Veiligheid, geluid en milieu worden steeds belangrijker in de maatschappij. En dat geldt ook voor de Tulpenrallye. Al een flink aantal jaren is er een grens aan het geluid wat de uitlaat van deelnemende auto’s mag produceren. Geluid draagt ook bij aan de beleving van snelheid bij aanwonenden en omstanders. Maar te hoge snelheden hebben nog veel meer impact. Daarom wordt ook al jaren in dorpen en steden door Marshals met een lasergun gecontroleerd of de maximale snelheid gerespecteerd wordt.Tijdens de 69e editie is in de Touring en Expert klasse geëxperimenteerd met trackers van Moving Intelligence. Dagelijks werden ca. 6 tot 8 controle gebieden geprogrammeerd in dorpen en steden. Wie in die cirkels te hard reed werd daar conform het reglement voor gestraft. Uit deze test bleek dat er in deze klassen nagenoeg geen overtredingen meer werden geconstateerd.Voor de 70e Tulpenrallye is een tracker van Moving Intelligence verplicht. Deze speciale Tulpenrallye trackers moeten alle equipes verplicht aanschaffen voor € 100,-. De tracker is daarna eigendom van de equipe. De Tulpenrallye krijgt één maand  (van 19 april 2024 tot en met 17 mei 2024) toegang tot de data. Daarna wordt de verbinding van de Tracker door Moving Intelligence uitgeschakeld. Bij elke tracker hoort een eigen account waarmee ingelogd kan worden op de app van Moving Intelligence. Hiermee is elke dag de verreden route terug te zien. Een erg interessante feature om te vergelijken met het wedstrijdmateriaal. Al zal het onderliggende kaartmateriaal er wel wat anders uit zien. Deelnemers die een volgende editie weer meedoen hoeven niet opnieuw een tracker te kopen, deze is mits aanwezig in de rally auto meerdere jaren te gebruiken.

<!–


–>

Transportmogelijkheden

Alle deelnemers hebben dit jaar de mogelijkheid om voor transport te kiezen. Wij bieden dit jaar een viertal keuzes welke hieronder kort omschreven staan. Via het inschrijfprogramma worden alle mogelijkheden en bedragen in detail omschreven. Er is voor een groot aantal auto’s gereserveerd en daarom is het, in tegenstelling tot eerdere jaren, strikt noodzakelijk om bij inschrijving een keuze te maken. Gemaakte keuzes kunnen op een later tijdstip niet meer gewijzigd worden en aan alle geboden keuzes zijn maximale aantallen verbonden. Mocht er een keuze overtekent zijn dan wordt er geloot en/of geschoven. Via de acceptatiebrief worden alle definitieve locaties, data en tijden bevestigd. Alle transport opties zijn uitsluitend voor personenauto’s. Bestelwagens, trailers en aanhangers zijn op aanvraag.
 

1. Nederland – Bilbao

Kosten per auto €650,-. Het inleveren van de auto’s kan uitsluitend in: Apeldoorn, Oosterhout of Lottum (Venlo). Vanwege het grote aantal auto’s is het noodzakelijk nu al een inleverdag te kiezen. Deze is bindend. Als e.e.a. logistiek qua aantallen niet past nemen wij contact op.

Inleveren kan uitsluitend op:

 • zaterdag 4 mei van 09:00 tot ca.13:00 uur
 • maandag 6 mei 09:00 tot 17:00 uur
 • dinsdag 7 mei 09:00 tot 17:00 uur

Ophalen in Bilbao (nabij vliegveld):

 • vrijdag 10 mei vanaf 10:00 tot 18:00 uur 
 • zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur2. Bilbao – Oosterhout (NL)
  Kosten per auto €400,-. De auto’s kunnen vervolgens op dinsdag 21 mei 2024 tussen 09.00 en 17.00 uur worden opgehaald in Oosterhout.3. Bilbao – Chantilly (hotel)
  Kosten per auto €400,-. Er is ook een transportmogelijkheid vanuit Bilbao naar Parijs – Chantilly. De auto’s worden op het parkeerterrein van Hotel Le Grand Pavaillon in Chantilly geparkeerd.4. Chantilly – Nederland
  Kosten per auto €300,-. Het inleveren van de rallyauto’s kan na de finish op vrijdag 17 mei 2024 tot 19.30 uur bij Hotel Le Grand Pavillon Chantilly. Vervolgens worden de auto’s op transport gezet en zijn deze op dinsdag 21 mei 2024 tussen 09.00 en 17.00u op te halen in Oosterhout. 

<!–


–>

Belangrijke data

 • Publicatie conceptreglement                                        7 oktober 2023
 • 3e TV uitzending Tulpenrallye, RTL 7 om 16.00 uur    8 oktober 2023
 • Opening inschrijving om 16:00 uur                           8 oktober 2023
 • Sluiting inschrijving om 20:00 uur                                 29 oktober 2023
 • Publicatie deelnemerslijst                                             5 november 2023
 • Proloog, locatie Midden – Nederland                            20 april 2024
 • 70e Tulpenrallye                                                           11 tot en met 17 mei 2024

<!–


–>

Facebook

Instagram

Website

Copyright © 2023 Tulpenrallye, All rights reserved.

Our mailing address is:
General mailadres: rallyoffice@tulpenrallye.nl
Specific for external communication: keesvanloon@tulpenrallye.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

Lees ook

 •  
  Nieuws

  71e Tulpenrallye

  De 71e editie van de Tulpenrallye wordt verreden van zondag 4 tot en met zaterdag 10 mei 2025. Zowel de start als de finish locatie worden nog bekend gemaakt. Wel is bekend dat de start aan de Cote d’Azur zal zijn. Meer nieuws volgt in september 2024. De opening van de inschrijving voor de 71e […]
 •  
  Nieuws

  In memoriam: Miriam Wesselink

  Wij ontvingen het verdrietige bericht dat Miriam Wesselink op 23 juni 2024 is overleden. Miriam is slechts 69 jaar oud  geworden. Samen met haar man Ruud deed Miriam sinds 1995 maar liefst 26 keer mee aan de Tulpenrallye, in zowel de sportklasse als de vintage klasse. Altijd reden zij mee met hun groene Citroen Traction […]

Bekijk de media van de oudste rally van Nederland

Rallye 2021

Video's

Media

Socials

Nieuwsbrief

Detron
State of Art
Vredestein

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.