Tulpenrallye nieuwsbrief 2023 #2

 

 


View this email in your browser

<!–


–>

Beste Rallyvrienden,

In deze editie van de Nieuwsbrief publiceren wij de startplaats en de route van de 69e Tulpenrallye in 2023. Wij hebben met de inrichting van de rally rekening gehouden met aanbevelingen die wij vanuit deelnemers hebben ontvangen. Twee daarvan, de startplaats op een berijdbare afstand vanuit Nederland en twee dagen starten vanuit dezelfde locatie (zoals in Horboug-Wihr dit jaar) stonden boven aan de lijst. De 69e Tulpenrallye 2023 start in Vichy, de stad die wij in 2021 ook hebben aangedaan. Het is een historische stad in het zuiden van Frankrijk met een enthousiaste bevolking. Op het centraal gelegen plein bij het Tulpenrallye Head Quarter is voldoende parkeergelegenheid en kunnen de auto’s ’s nachts blijven staan.
 
Daarnaast maken wij een belangrijke wijziging in het reglement van de Tulpenrallye ten aanzien van de leeftijd van toe te laten auto’s.
 
Als Organisatiecomité zijn wij nu bezig met de voorbereidingen voor de opening van de inschrijving op 5 november aanstaande. De invitatie hiervoor wordt op 4 november 2022 via de mail verstuurd. Wij kijken met belangstelling uit naar je inschrijving.

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité 69e Tulpenrallye

(for English: LINK)

Tulpenrallye aan tafel #8
Werner Budding gaat in gesprek met Frank Pauli, Kees van Loon, Jan Berkhof en de winnaars van de laatste Tulpenrallye: Hans van der Kooij en Bas de Rijk. Hans en Bas delen hun ervaringen uit de afgelopen editie en hun voorbereidingen voor volgend jaar.
 
Frank, Kees en Jan praten met elkaar over de 69e Tulpenrallye waarvan het officiële gedeelte begint op zondag 7 mei 2023. Zij nemen ons op hoofdlijnen mee in de geplande route van Vichy naar Valkenburg. Veel aandacht gaat er in 2023 uit naar de moeilijkheidsgraad van de rally. Equipes worden elk jaar weer beter, en een klassement ontstaat alleen als er fouten gemaakt worden.

<!–


–>

Route

Als Organisatiecomité zijn wij ervan overtuigd dat onze routechefs Jan en Erwin Berkhof weer een geweldige route hebben uitgezet. De etappeplaatsen liggen hemelsbreed niet zo ver uit elkaar. Er is veel ruimte om de Sporting en Expert nog verder uit te dagen door extra lussen en lastige constructies. De 69e Tulpenrallye start in Vichy, ten westen van Lyon in het zuiden van Frankrijk. Het gebied rondom Vichy geeft veel navigatie-mogelijkheden die wij gaan gebruiken. De Routechefs hebben voor deze eerste dag iets speciaals voor ons gevonden. Een auto zonder het gewicht van bagage is hierbij erg prettig. Wij keren na de eerste rallydag terug in Vichy en overnachten daar opnieuw. De volgende Head Quarter locatie is in Beaune, waar wij dinsdagavond arriveren. Woensdag eindigen wij in Troyes, een plaats die nieuw is voor de Tulpenrallye. Dit jaar slaan wij Colmar over, en eindigt de Tulpenrallye donderdag in Nancy. Deze plaats is ons in de rally van 2022 erg goed bevallen. Het diner is deze keer op één centrale locatie. Traditioneel doen wij vrijdag Luxemburg aan waarna de Tulpenrallye op zaterdag finisht in Valkenburg.
 

<!–


–>

Aanpassing Reglement

Na lang beraad heeft het Organisatiecomité besloten om de leeftijdsgrens van de toe te laten auto’s met één jaar te verhogen tot voor 1 januari 1973 (artikel 6.1 – Toe te laten auto’s). Dit betekent dat de jongste auto’s in 2023 50 jaar oud zijn. Nog niet besloten, maar de gedachte is om de 50 jaar grens in de komende edities toe te passen. De laatste aanpassing van de leeftijdsgrens is meer dan 15 jaar geleden. Het belangrijkste argument is dat het wagenpark vergrijsd, moeilijker onderhoudbaar wordt of de waarde ervan te hoog is om te gebruiken in rally’s. Het verschuiven van deze grens geeft dan wat ruimte.

Tulpenrallye viooltjes

Van een trouwe deelnemer ontvingen wij een bijzonder leuke foto die wij graag delen. Tijdens een lunchstop (vertrek vanuit Horbourg-Wihr) kreeg elke deelnemer van de eigenaar van het restaurant een klein pakketje met vioolzaadjes. De eigenaar was erg blij met ons bezoek. Hij had twee zware corona-jaren gehad en wilde graag iets leuks doen. Hebben veel deelnemers de viooltjes gezaaid? Bij deze deelnemer was het resultaat in ieder geval erg succesvol.
 

<!–


–>

Inschrijving voor de 69e Tulpenrallye

Zoals gebruikelijk is inschrijven voor de 69e Tulpenrallye uitsluitend mogelijk op invitatie. Deze uitnodiging wordt op vrijdag 4 november 2022 verstuurd. Wij publiceren dan ook het concept-reglement en de HQ-locaties van de rally. De inschrijving gaat open op zaterdag 5 november 2022 om 10.00 uur en sluit (bij voldoende inschrijvingen) op zaterdag 12 november 2022 om 20.00 uur. Er is geen haast om in te schrijven, neem je tijd! Dat geeft de mogelijkheid om correct in te schrijven en actuele foto’s toe te voegen. Bij te veel inschrijvingen wordt er geloot, ongeacht datum en tijdstip van je inschrijving. Op zondag 20 november 2022 om 20.00 uur wordt de voorlopige deelnemers lijst online gezet.

<!–


–>

Belangrijke data

 • Publicatie conceptreglement                                         4 november 2022
 • Versturen invitaties voor deelname aan Tulpenrallye    4 november 2022
 • Opening inschrijving om 10:00 uur                                5 november 2022
 • Sluiting inschrijving om 22:00 uur                                 12 november 2022
 • Publicatie deelnemerslijst                                             20 november 2022
 • Proloog, locatie nnb                                                      22 april 2023
 • 69e Tulpenrallye                                                             7 tot en met 13 mei 2023

<!–


–>

Facebook

Instagram

Website

Copyright © 2022 Tulpenrallye, All rights reserved.

Our mailing address is:
General mailadres: rallyoffice@tulpenrallye.nl
Specific for external communication: keesvanloon@tulpenrallye.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 

Lees ook

 •  
  Nieuws

  71e Tulpenrallye

  De 71e editie van de Tulpenrallye wordt verreden van zondag 4 tot en met zaterdag 10 mei 2025. Zowel de start als de finish locatie worden nog bekend gemaakt. Wel is bekend dat de start aan de Cote d’Azur zal zijn. Meer nieuws volgt in september 2024. De opening van de inschrijving voor de 71e […]
 •  
  Nieuws

  In memoriam: Miriam Wesselink

  Wij ontvingen het verdrietige bericht dat Miriam Wesselink op 23 juni 2024 is overleden. Miriam is slechts 69 jaar oud  geworden. Samen met haar man Ruud deed Miriam sinds 1995 maar liefst 26 keer mee aan de Tulpenrallye, in zowel de sportklasse als de vintage klasse. Altijd reden zij mee met hun groene Citroen Traction […]

Bekijk de media van de oudste rally van Nederland

Rallye 2021

Video's

Media

Socials

Nieuwsbrief

Detron
State of Art
Vredestein

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan ons om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wilt u weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren.